Sudan’daki gösterilerde İsrail bayrağı ateşe verildi

Sudan’da ekonomik kriz nedeniyle dün geçici hükümeti karşıtı gösteriler düzenlendi. Başkent Hartum’da düzenlenen gösteriler sırasında Sudanlılar, ülkelerinin İsrail’le normalleşmesi girişimini protesto etti.

Sudan’da dün geçici hükümeti karşıtı düzenlenen gösterilerde İsrail bayrağı ateşe verildi.

Sudan’da ekonomik kriz nedeniyle dün geçici hükümeti karşıtı gösteriler düzenlendi. Başkent Hartum’da düzenlenen gösteriler sırasında Sudanlılar, ülkelerinin İsrail’le normalleşmesi girişimini protesto etti. Protestocular, ülkelerinin ile İsrail arasındaki ilişkileri normalleştirmek için tüm girişimleri reddettiklerini vurgulayarak, İsrail bayrağını ateşe verdi.

Öte yandan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn’in İsrail ile yaptığı ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmalarından sonra Sudan’ın da bu sürece dahil olabileceği öne sürülmüştü. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Israil Hayom gazetesi dün Sudan ile ABD arasında devam eden müzakerelerin ardından Hartum yönetiminin Tel Aviv ile ilişkilerin normalleştirilmesi kararı aldığını iddia etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Makat Çatlağı Nasıl Geçer
Yaz Tatili Erkene Çekilecek Mi?
Öğretmen Atama Ve Yönetici Görevlendirme Sonuçları Açıklandı
Türk Yüzme Tarihinde Bir İ̇lk!
Polis Gazına Maruz Kaldıysanız Bu Formu Doldurun