Aile Bakanlığından Müjde: Tüm ailelere 1300 TL maddi yardım! E-devlet üzerinden başvurun

Sosyal yardımlaşmanın öneminin ortaya çıktığı bu dönemde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Şahin’den beklenen açıklama geldi. Tüm ailelere 1300 TL sosyal yardımlaşma yardımı yapılacak. Aile Bakanlığı sosyal yardımlaşma adına 200 milyon liralık dev bütçe yarattı. Yardımdan yararlanma şartları ve detayları haberimizde.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre ülkemizdeki bütün illeri kapsamak üzere 200,8 milyon liralık ek bütçe yaratıldı. Bütçeyi öncelikle olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmayı hedefleyen bakanlık, pandemi desteğine devam ediyor. 2021 yılında da devam edeceği duyurulan yardımlar için E-Devlet’ten başvuruda bulanabilirsiniz.

4. FAZ İÇİN ÖDEMELER 2021 YILINDA YAPILACAK

Asgari ücret görüşmeleri sonrasında açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Şahin, 4. Faz ödemelerinin 2020 yılında yapılmayacağını belirtti. E-Devlet üzerinden 4. Faz yardımlara başvuran vatandaşlara 2021 yılı içerisinde ödemeler gerçekleştirilecek. TC Kimlik numarası ile E-Devlet üzerinden tüm vatandaşların başvurabileceği 3. Faz pandemi yardımında öncelik ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız olacak.

YARDIM ALAMAYAN NE YAPACAK?

E-Devlet başvurusuyla ödeme alamayan vatandaşların sıkıntılarını çözmek adına e-devlet üzerinden olumsuz sonuçlanan başvuru belgesiyle birlikte şehirlerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvuruda bulunabilecekler. Yardıma ihtiyacı olduğunu kanıtlayan tüm vatandaşlara vakıflar tarafından ödeme yapılacak.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Aile Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları haricinde SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) yardımlarına da devam edeceğini duyurdu. Aile içerisindeki çocuk sayısına göre 365 TL ile 821 TL arası değişen maddi destek alabilecekler.

SED başvuruları şehirdeki Sosyal Hizmetler Müdürlüklerinden yapılacak.

Yorum Yap
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Emeklilerin maaşından kısıp faizlere ödeme yaptılar
Sigaraya dev zam geliyor!
Mükellefler İçin Kritik Süreç Başlıyor
Cevdet Yılmaz TRT Haber'de duyurdu: Orta Vadeli Program'ın açıklanacağı tarih belli oldu
Enflasyon düzeltmesi muafiyeti