Dijital Benim İşim Yarışması'nın kazananları belli oldu

Toplam 82 başvurunun alındığı yarışmada Nurcihan Baltacı birinci, Safiye Nazlıhan Bayraktar ikinci, Sinem Semercioğlu üçüncü olurken, Pınar Taşkıran ve Serpil Karakuş ise Jüri Özel Ödülü'nü almaya hak kazandı

İSTANBUL (AA) - "Dijital Benim İşim Sosyal Medya Kampanya Yarışması'nda Kastamonu Merkez Halk Eğitimi Merkezinden Nurcihan Baltacı birinci oldu.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen "Dijital Benim İşim" projesi kapsamında düzenlenen Sosyal Medya Kampanya Yarışması'nda sonuçlar açıklandı.

18 yaş üstü kadınların dijital becerilerinin artırılmasının amaçlandığı projede dijital pazarlama eğitimini tamamlayan kadınlar arasında düzenlenen yarışmaya toplam 82 başvuru alındı.

Yarışmada Kastamonu Merkez Halk Eğitimi Merkezinden Nurcihan Baltacı birinci, İstanbul Kağıthane Halk Eğitimi Merkezinden Safiye Nazlıhan Bayraktar ikinci, İstanbul Feneryolu Halk Eğitimi Merkezinden Sinem Semercioğlu üçüncü oldu.

İstanbul Kadıköy Halk Eğitimi Merkezinden Pınar Taşkıran ve Gaziantep Şehitkamil Halk Eğitimi Merkezinden Serpil Karakuş ise Jüri Özel Ödülü almaya hak kazandı.

- "Bugüne kadar 5 bini aşkın kadına dijital alanda eğitim verildi"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, bir ülkenin sahip olduğu en değerli doğal kaynağın insan olduğunu belirterek, bundan hareketle yetenekleri, yaşları, öğrenim düzeyleri çok çeşitli olan ve kendini geliştirmek isteyen tüm bireylere eğitim desteği sağlamaya devam ettiklerini aktardı.

Dülger, şunları kaydetti:

"Dijital Benim İşim bu amaçla gerçekleştirdiğimiz ve dezavantajlı kadınların dijital alanda güçlendirilmesini hedefleyen bir projemizdir. Proje ile 13 ilde Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimlerimiz devam ediyor ve projenin etki alanını kadınların yoğun ilgisi ile gün geçtikçe büyütüyoruz.

2020 Aralık ayında başlayan eğitimlerimizle bugüne kadar 5 bini aşkın kadına dijital alanda eğitim vermenin sevincini yaşıyoruz. Proje kapsamında kadınlara sadece eğitim vermiyor, Sosyal Medya Kampanya Yarışması ile bu eğitimleri hayata geçirmeleri için olanak sağlıyoruz. Eğitimlerin uygulamaya dönüştüğü bu projeye katılan tüm kursiyerlerimiz ile ödül alan yarışmacılarımızı tebrik eder, hayat boyu öğrenen bir Türkiye için çalışmalarımızın devam edeceğini belirtmek isteriz."

- "Kadınların dijital yetkinliklerini geliştirerek onları ekonomik hayata dahil etmeyi hedefliyoruz"

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, yaptıkları her işin bir amaca hizmet etmesi gerektiğine olan inançlarını aktardı.

Dijital Benim İşim projesiyle, kadınların dijital yetkinliklerini geliştirerek onları ekonomik hayata dahil etmeyi hedeflediklerini belirten Süel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Projemizden yararlanan kadınlar, dijital dünyaya adaptasyon ve istihdama katılım konularında aldıkları eğitimler sayesinde önemli bir avantaja sahip oluyor. Proje kapsamında verdiğimiz 40 saatlik 'Dijital Pazarlama' eğitimini tamamlayan kadın kursiyerler arasında Sosyal Medya Kampanya Yarışması düzenledik. Yarışmamıza toplam 82 başvuru oldu.

Ön eleme sonucu 21 kişi yarışmaya hak kazandı. Bu yarışmacılarımız seçtikleri bir küçük işletmenin sosyal medya hesaplarını 1 ay boyunca yönetti. Yarışmacılarımızın bu çalışmaları jüri oturumunda değerlendirildi ve kazananlar belli oldu. Bu yarışmacılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, kadınların hayatını dijital teknolojilerin sunduğu imkânlarla kolaylaştırmaya devam edeceğiz."

- 13 ilde yaklaşık 12 bin kadına ulaşılacak

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Dijital Benim İşim projesi kapsamında, kadın kursiyerlere 24 saatlik “Dijital Okuryazarlık” ve 40 saatlik “Dijital Pazarlama” eğitimleri sunuluyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elazığ, Sivas, Ağrı, Kastamonu ve Gaziantep'te düzenlenen eğitimler, bu illerdeki halk eğitimi merkezlerinde görevli 140 eğitici tarafından veriliyor.

Proje kapsamında eğitimlerin bir kısmı sınıf içinde yüz yüze verilen eğitimler, bir kısmı da Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim platformu üzerinden izlenen videolar şeklinde gerçekleşiyor.

Projeyle 13 ilde yaklaşık 12 bin kadına ulaşılması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Emeklilerin maaşından kısıp faizlere ödeme yaptılar
Sigaraya dev zam geliyor!
Mükellefler İçin Kritik Süreç Başlıyor
Cevdet Yılmaz TRT Haber'de duyurdu: Orta Vadeli Program'ın açıklanacağı tarih belli oldu
Enflasyon düzeltmesi muafiyeti