İş sahibi olmak isteyen ve kendi işini kurmayı düşünen vatandaşların tümüne büyük müjdeli haber İŞKUR tarafından geldi. Türkiye İş Kurumu iş yeri kurmak isteyen girişimcilere tam 45 Bin TL’ye varan hibe desteği sağlayacağını duyurdu. İş kurma sürecinde olup da haberi alan girişimcilerin tümü detaylar hakkında araştırma yapmaya başladı. İŞKUR tarafından sunulan hibe desteği genel şartları ve başvuru detaylarını sizler için haberimizde derledik. Başvuru şartları nelerdir? Kimler bu hibe desteğinden faydalanabilir? Başvuru nereden yapılır? İşte, merak edilen tüm ayrıntılar sizlerle…
Engelli girişimcilere de büyük destek!
Engelli olup da iş hayatına atılmak isteyen bireylere de iş hibe destekleri sunuluyor Bu noktada bedensel, zihinsel ya da psikolojik olarak engelli olan vatandaşların bu engel durumu %40 ve üzeri olarak raporlandığı zaman İŞKUR hibe desteğinden faydalanabiliyor. Engelli ve iş kurmak isteyen vatandaşlar eğer hibe desteği almayı düşünüyorsa şu şartların tümünü taşıması gerekiyor;
- Kendi adına İŞKUR kaydının olması
- Ruhsal, fiziksel ya da sosyal anlamda yeteneklerinin en az %40’nı kaybeden ve bunu verilen Engelli Sağlık Kurulu Raporları ile ibraz edenler
- 18 yaşından büyük reşit olanlar
- Hiçbir emeklilik geliri olmayan
- Başvuran engelli adayın adına herhangi bir işletme ve vergi kaydı olmaması
- İşyerinin açılacağı il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
- Girişimcilik sertifikasına sahip olmak
- Herhangi bir vasi tayini yapılmamış olması
- Engelli girişimcinin adına herhangi bir icra dosya ve takibi bulunmaması
Tüm bu şartları taşıyan engelli girişimci adayları hibe desteği almak için başvuruda bulunabilir. Peki, başvurular nereden ve nasıl yapılıyor?
İŞKUR hibe desteği detayları
İŞKUR tarafından sunulan 45 Bin TL’lik hibe desteği detayları ve içeriği de en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Engelli olup da hibe desteği başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar bu işlemi İŞKUR resmi web adresi üzerinden tamamlayabilir. Başvuru sırasında sitenin duyurular kısmında yer alan başvuru detaylarına da dikkat etmekte fayda var. Bu esaslara göre proje sunulurken atılması gereken adımlar şu şekildedir;
- Kuruluş işlemleri için yapılan destek; işyeri kuruluş masrafları en fazla 5.000 TL( tüm resmi işlemler, onaylar, izin ve ruhsat işlemleri vs.)
- İşletme giderleri için destek; İşyeri sözleşme imza tarihi itibariyle yıllık belge karşılığı işletme giderleri en fazla 15.000 TL ( elektrik, su, ısınma, kira vb. giderler)
- Doğrudan kuruluş desteği; Sözleşme imza tarihi itibariyle yıllık belge karılığında en fazla 45.000 TL destek (ofis malzemeleri, tesisat, yazılım işleri, donanım vs. gibi her şey)
Proje sunmak üzere bu detaylara ve esaslara da dikkat ederek hemen hibe desteği için başvuruda bulunabilirsiniz.