Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın az bilinen sosyal yardımı olan İşe Yönlendirme Yardımı, vatandaşlara yılda 3 kez 1.140 TL ödeme yapıyor. İşte bu destekten nasıl faydalanabileceğiniz ve detaylar.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım programları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların bütçelerine destek oluyor. Bunların içinde yaşlı aylığı, engelli maaşı, doğum yardımı gibi çok bilinen yardımlar olduğu gibi, az bilinen İşe Yönlendirme Yardımı gibi sosyal yardımlar da bulunuyor. İşte İşe Yönlendirme Yardımı hakkında bilmeniz gerekenler:
İşe Yönlendirme Yardımı Nedir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere nakit destek sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bu ailelerin gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalar da yapıyor. İşe Yönlendirme Yardımı, bu amaçla hayata geçirilmiş bir programdır. Aile Bakanlığı'nın devreye girmesiyle İŞKUR, ihtiyaç sahibi vatandaşlara iş görüşmeleri ayarlayarak iş bulmalarına yardımcı oluyor. İş görüşmelerine katılanlar, işe girip girmemelerine bakılmaksızın Aile Bakanlığı'ndan destek ödemesi alırlar.
Kimler Faydalanabilir?
İşe Yönlendirme Yardımı, her vatandaşa açık değildir. Bakanlık, düzenli sosyal yardım verdiği hanelere yönelik bir çalışma yapar ve bu hanelerde yaşayan 18-55 yaş aralığındaki kişilere, çalışabilecekleri işlerin İŞKUR aracılığıyla ayarlanması için yardımcı olur. Bu kapsamda giren vatandaşlar, başvuru yapmadan bu sosyal yardımı alabilirler.
İşlemler Nasıl Yapılır, Ne Kadar Destek Ödenir?
İşe Yönlendirme Yardımı kapsamında işlemler Aile Bakanlığı ile İŞKUR arasında ortak bir çalışmayla yürütülür. İŞKUR, bakanlığın bildirdiği kişilere uygun iş ilanlarından iş görüşmelerini ayarlar. Vatandaşlar, işe giremeyen kişilere ise Aile Bakanlığı sosyal yardım yapar. Yılda en fazla 3 kez alınabilen bu yardım her seferde aylık net asgari ücretin yüzde 10'u kadar olur. Yani bir yılda toplamda vatandaşın hesabına yatan para 3.420 TL olur. Bu nedenle bu yardımı almayı unutmamanız önemlidir.