Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Cyberthint platformu üzerinden yayılan "61 milyon kişinin e-Devlet bilgileri çalındı ve satıldı" iddialarını yalanladı. Ofisten yapılan açıklamada, e-Devlet Kapısı altyapısında herhangi bir veri sızıntısına rastlanmadığı belirtildi.
Ayrıca açıklamada, e-Devlet Kapısı'nda hiçbir kullanıcının parola bilgisinin açık metin olarak saklanmadığı, yalnızca güçlü kriptografik algoritmalar ile geri döndürülemeyecek özet bilgiler karşılaştırılarak sisteme oturum açıldığı ifade edildi. Buna ek olarak, söz konusu iddialara temel teşkil eden verilerin, siber saldırganlar tarafından az sayıda kullanıcıya yönelik oltalama ve zararlı yazılım saldırıları sonucu kullanıcıların kendi cihazlarından elde edildiği belirtildi.
Ofis ayrıca, e-Devlet Kapısı'nın uluslararası bilgi güvenliği ve iş sürekliliği yönetim standartları uyarınca işletildiğini ve sunulan hizmetlerin güvenliğinin bağımsız güvenlik kuruluşları tarafından düzenli olarak test edildiğini vurguladı. Bireysel cihazlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucunda hesap güvenliğinin tehlikeye düştüğü tespit edilen kullanıcılara e-Devlet Kapısı üzerinden gerekli bildirimlerin yapıldığı ve güvenlik süreçlerinin uygulandığı da açıklandı.
Vatandaşların e-Devlet Kapısı hesaplarını bireysel parola çalınma olaylarına karşı korumak için "İki Aşamalı Giriş" özelliğini aktif hale getirmeleri önerildi.