İstanbul Kamp Alanları

İstanbul ülkemizin en hareketli ve kalabalık şehirlerinden birisidir. Hem turistik hem de iş yaşamının merkezi olan bu bölgede yaşamın oldukça aktif olduğu söylenebilir. Bunun için İstanbul’da yaşayan kişiler bölgenin yoğunluğundan kaçınmak ve doğayla baş başa kalmak isteyebilir.

İstanbul ülkemizin en hareketli ve kalabalık şehirlerinden birisidir. Hem turistik hem de iş yaşamının merkezi olan bu bölgede yaşamın oldukça aktif olduğu söylenebilir. Bunun için İstanbul’da yaşayan kişiler bölgenin yoğunluğundan kaçınmak ve doğayla baş başa kalmak isteyebilir. Bu tür ihtiyaçlar için kamp aktiviteleri oldukça idealdir. Bölgeden fazla uzaklaşmadan küçük bir mola vermek isteyenler için İstanbul’a yakın kamp alanları yazımızda.

Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul’a en yakın doğa kaçamaklarından biri olan Polonezköy kampseverler için adeta bir cennettir. Polonezköy kamp alanları arasında öne çıkan bölge şehir merkezine sadece 25 km uzaklıktadır. Polonezköy Tabiat Parkı hem çadır hem de karavan kampı için idealdir. Bununla birlikte bölgede yürüyüş parkurları, bisiklet rotaları ve piknik alanları da mevcuttur. Yeşillikler içinde huzur dolu bir atmosfer sunan Polonezköy Tabiat Parkı’nı hem günübirlik aktiviteler hem uzun süreli kamp planları için tercih edilebilir.

Şile Saklıgöl Kamp Alanı

İstanbul’un popüler yazlık bölgeleri arasında yer alan Şile, kamp aktiviteleri konusunda da oldukça revaçta. Şile’de yer alan Saklıgöl doğa severler ve kampçılar için oldukça özel bir bölgedir. Saklıgöl, adından da anlaşılacağı gibi göl kenarında yer alır ve kamp yapmak için son derece uygun bir yerdir. Piknik alanları ve yürüyüş parkurlarının da yer aldığı bölgede birbirinden keyifli doğa aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Saklıgöl kamp alanı Şile merkezine 8 km uzaklıkta yer alıyor. Bölgeye kişisel araçlarla veya araç kiralama hizmetleriyle ulaşım sağlamak mümkün. Araç kiralama hizmetleri uzun dönem tatiller için aylık araç kiralama seçenekleri de sunmakta.

Riva (Elmasburnu) Kamp Alanı

İstanbul yakını kamp alanları listesinin bir diğer konuğu profesyonel kampçıların sıkça tercih ettiği bölgelerden olan Riva bölgesi. İstanbul’un Anadolu yakasında, Beykoz ilçesi sınırlarında yer alan bölge hem doğal güzellikleri hem tertemiz denizi ile dikkat çeker. Bunun için özellikle yaz aylarında bölgenin popüler kamp alanları arasında daima yer alır. Riva yani Elmasburnu İstanbul karavan kamp alanları arayanlar için de ideal bir bölgedir. Zira bu bölgede hem çadır hem karavan kampına uygun alanlar bulmak mümkün. Bunlara ek olarak bölge şehir merkezine yakın olduğundan restoran ve market gibi ihtiyaç noktalarına oldukça yakındır. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan deniz,kum ve güneş temalı tatillerine doğayı da dahil etmek isteyen Riva bölgesini değerlendirmeden geçmemeli.

Çilingoz Tabiat Parkı

İstanbul’un Çatalca ilçesine bağlı Çilingoz Tabiat Parkı, doğayla baş başa kalınabilecek ideal noktalardan birisidir. Denize sıfır konumuyla dikkat çeken Çilingoz, hem deniz hem de doğa kampı yapmak isteyenler için birebir. Bölgenin geniş kumsalları İstanbul çadır kamp alanları arayışında olanları fazlasıyla memnun edecektir. Çilingoz’da kamp yaparken denize girebilir, sahilde yürüyüş yapabilir ve orman içinde doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Bölge hem günübirlik ziyaretler hem de uzun süreli kamp tatilleri için tercih edilebilir.

Kilyos Gümüşdere Kamp Alanı

İstanbul deniz kenarı kamp alanları arayanların sevebileceği bir diğer bölge Kilyos Gümüşdere kamp alanıdır. İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan bölge aslında Karadeniz’e kıyısı olan bir sahil beldesidir. Kilyos Gümüşdere bölgesi kamp severlerin yanında yüzmek isteyenlerin de sıklıkla tercih ettiği bir bölgedir. Çünkü bu bölgeye şehir merkezinden ulaşım oldukça pratik. Kilyos sahillerinde eşsiz bir kamp deneyimi yaşamak için bölgeye kişisel araçla veya İstanbul araç kiralama hizmetleriyle hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aktüel Haberleri

Lightbox & Ledbox Pano Nedir?
Dikey Süpürge Seçimi Nasıl Olmalı ve Dyson Teknolojisi
Türk Sporunda Devrim Rüzgarı: İbrahim Murat Gündüz ve Kerim Yazıharman’dan Karate ve Tenis Federasyonlarına Tam Destek
Numara Taşıma İşleminin Faydaları
Land Art