Omurga Pili Nedir, Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Omurga pili nedir? Omurga pili uygun vakalarda felçli hastalara umut olabilir. Beyin Cerrahı Op.Dr. Kemal Paksoy omurga pili hakkında bilgi verdi. Omurga pili olarak bilinen nöromodülasyon pilinin omurga zedelenmesi nedeniyle yürüyemeyen hastalarda kullanıldığını belirten Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, aynı zamanda idrarını kontrol edemeyen hastalarda ve MS hastaları ile ALS hastalarında [...]

Omurga pili nedir? Omurga pili uygun vakalarda felçli hastalara umut olabilir. Beyin Cerrahı Op.Dr. Kemal Paksoy omurga pili hakkında bilgi verdi.

Omurga pili olarak bilinen nöromodülasyon pilinin omurga zedelenmesi nedeniyle yürüyemeyen hastalarda kullanıldığını belirten Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, aynı zamanda idrarını kontrol edemeyen hastalarda ve   MS hastaları ile ALS hastalarında kullanılabildiğini belirtti.i ‘Maalesef bundan sonraki hayatı felçli olarak devam edecek’ cümlesinin artık değiştiğini dile getiren Op. Dr. Kemal Paksoy, “Artık hastalara farklı bir tedavi protokolü ile yaklaşıyoruz. Bu yaklaşım da Nöromodülasyon pili” diye konuştu.  Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, özellikle felçli hastalarda başarılı sonuçlar sağlayan omurga pili hakkında konuştu.

‘Hayatına felçli olarak devam edecek’ cümlesi artık değişti!

Omurga pili olarak bilinen nöromodülasyon pilinin farklı durumlarda kullanılabildiğini dile getiren Op. Dr. Kemal Paksoy , “Omurga zedelenmesi, yüksekten düşme, travma, silahlı yaralanma, ameliyat geçirip ameliyat sonrası yürüyemeyen, idrarını kontrol edemeyen hastalarda ve  Multipl Skleroz hastaları ile ALS hastalarında kullanılabiliyor” diye konuştu. Bu hastalarda klasik tedavi yöntemleri ile tedavinin belli bir yere kadar geldiğine dikkat çeken Op. Dr. Kemal Paksoy, “Örneğin trafik kazası sonucu veya başka bir nedenle hasta travma geçiriyor. Acil serviste ilk müdahaleler yapılıyor hemen ameliyata alınıyor. Ameliyatla vida takılıyor ama ‘maalesef bundan sonraki hayatı felçli olarak devam edecek’ deniyor. Bu cümle artık değişti” diye konuştu.

Felçli hastalara yeni tedavi protokolü uygulanıyor

‘Felçli hastalar hayatlarının geri kalanını felçli geçirir’ diye bir düşüncenin artık olmadığına vurgu yapan Op. Dr. Kemal Paksoy, “Eskiden ‘felçli hastalar için başka bir tedavi yok’ denilirdi ama artık biz yeni bir tedavi protokolü ile yaklaşıyoruz” diye konuştu.  Bu yaklaşımın, Nöromodülasyon pili olduğunu ifade eden Op. Dr. Kemal Paksoy, sözlerini şöyle sürdürdü, “Sinir üzerine yerleştireceğimiz pili biz programlıyoruz. Programladıktan sonra kasların harekete geçmesini sağlıyoruz. Harekete geçen kasları fizik tedaviyle güçlendiriyoruz. Bu süre içerisinde harabiyete uğrayan nöron hücrelerinin yenilemesini (rejenerasyon) sağlamak için kök hücre uyguluyoruz. 3 ayaklı bir tedavi sunuyoruz hastalara. Bu hastalar önceden ‘kesinlikle senin için artık yapacak bir şey yok’ denilen hastalarda yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz. Yatalak bir hastayı oturur pozisyona getirebiliyorsunuz. Oturur bir hastayı ayakta destekli durur bir pozisyona getirebiliyorsunuz. Yatak içerisinde kendi kendine sadece yukarıya bakan bir hastanın kollarını oynatmaya başlaması, bir zaman sonra oturmaya başlaması, idrar ya da dışkı kaçıran bir kişinin artık kaçırmadan sosyal bir ortamda bulunması ya da destekle beraber ayağa kalkıyor olması insanlar için yaşam konforu için müthiş bir durum” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

BSH

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Sağlıkta Tüm Basamaklarda İ̇ş Bırakma Geliyor!
Antidepresan Kullanımına Doktor Kontrolünde Başlanmalı
Hekimler 2025’te Bir Maaşını Devlete Geri Verecek
Hasta Refakat Hizmetlerinde Kayıt Dışı Sorunu Artıyor
Hekimleri Darp Eden Şahıs Serbest !