Korona virüs hastaları için yerli ’solunum cihazı’ kullanılmaya hazır

Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yüzde 100 yerli ’solunum cihazı’ Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde kullanılmaya başladı.

Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yüzde 100 yerli ’solunum cihazı’ Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde kullanılmaya başladı.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nden yapılan açıklamada, "T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle üretilen 10 adet yüzde 100 yerli ventilatör (solunum cihazı) hastanemiz bünyesinde hizmet veren Yoğun Bakım Ünitelerinde kullanılmaya başlandı. Korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadelede kullanılan en önemli tıbbî cihazlardan olan yoğun bakım mekanik ventilatör cihazları, yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardandır. Hastanın nefes alıp vermesine destek olarak kullanılan cihazlar, bu işlevin yerine getirilemediği durumda solunum işlevini devralabiliyor" denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başhekim Op. Dr. Yusuf Albayrak, yenilenen tıbbi cihazlarla hastanemize verilen hizmetlerin kalite ve çeşitliliğinin her geçen gün arttığını ifade ederek tüm hastalara acil şifalar diledi.

Ventilatör nedir?

Solunum olarak da adlandırılan bir ventilatör, nefes alabilen havayı akciğerlerin içine ve dışına taşıyarak, fiziksel olarak nefes alamayan veya yetersiz nefes alan bir hastaya nefes vermek için mekanik ventilasyon sağlayan bir makinedir.

Kaynak: İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Protein Tozlarında Ağır Metal Riski !
Sağlıkta Çetelerin Olmadığı Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün
Dil Temizliği Nedir, Nasıl Yapılır?
Pankreas Kanseri Tedavisinde Yenilikçi Yaklaşım
Hekimler 5 Gün İ̇ş Bırakacak!