Emekli olacaklar için emeklilik maaşı konusunda güncel bir çalışma yapılıyor. Emekli maaşını belirleyen ana konuların başında genellikle prim ödemeleri yer alıyor. Yani ödediğiniz prim çok önemli oluyor bu konuda. Emekli olduğunuz zaman alınacak ücretler de önemli olmakta. Emekli maaşı ile ilgili detaylar için genel liste şu şekilde işliyor. Belirli bir prim ile ilerleyen herkes E devlet üzerinden kontrol yapabiliyor.
4A emekli maaşı hesaplama yöntemleri nedir?
E – sgk üzerinden yapılan bu işlemler hızlı bir şekilde sorgulama imkanı yaratır. Emekli maaşı sorgulamak için sgk sitesine giderek buradan net bilgilere erişebilir ve güncel seçeneklere hemen ulaşabilirsiniz. Adres olarak oldukça geniş ve yoğun bir yapıda ilerleyen bu siteler, genellikle pratik olarak çalışmaktadır.
Maaş sorgulaması yapmak için şu bilgilere ihtiyaç olacak:
- Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası.
- SSK sicil numarası.
- Baba adı.
- Anne Adı.
- Doğum tarihi ve yeri.
- Bağlı olunan nüfus yeri.
4B Emekli maaşı sorgulama için hangi siteye gidilmeli?
Sorgulama işlemlerinde genellikle yapısal farklılıklar ön plana çıkıyor. 4B emekliler genellikle bağ kur yapısı ile ön plana çıkarılıyor. E devlet üzerinden de sorgular yapılabiliyor. Online olarak E devlet üzerinden 4B emekli maaşı sorgulamak için detayların tamamına ulaşabiliyor ve ön plana çıkarılan seçenekleri inceleyebiliyorsunuz.
E devlet adresinde sorgulama işlemi yaparken kimlik doğrulama konusunda da işlemler gerekebilmektedir. E devlet şifresi ile ilgili olarak girilen bütün bilgiler ile birlikte kolaylıkla sonuçları görebilirsiniz.
4C emekli maaşı nasıl hesaplanır?
Emekli maaşı hesaplaması yapmak için e devlet üzerinden yine direkt SGK sayfasına gitmeniz yeterlidir. Bunu yapınca zaten kolaylıkla işlemlere dair geniş bir seçenek ve ayrıntı yaratabilir ve kendinize has bir çalışma ile çözümleri inceleyebilirsiniz.
- Derece aşaması belirtilmesi gereklidir.
- Dereceler en az birden on beşe kadardır.
- Kademe aşaması belirtilmesi gereklidir.
- Kademeler en az birden dokuza kadardır.
- Ek gösterge kısmının doldurulması gereklidir.
- Makam bilgilerinin doldurulması gereklidir.
- Temsil bilgilerinin doldurulması gereklidir.
- Görev tazminat göstergesi kısmının doldurulması gereklidir.
- Hizmet yılı belirtilmesi gereklidir.
- Hizmet ayı belirtilmesi gereklidir.
- Kıdem yılı bilgisi belirtilmesi gereklidir.
- İkramiye yılı bilgisi belirtilmesi gereklidir.
Bu yöntemlerle hızlı bir şekilde emeklilik maaşınızı sorgulayabilirsiniz!
Kaynak: WMAL