Facebook, insanlara daha fazla yarar sağlamak için bilgisayarları eğitiyor. Sosyal ağın yapay zeka araştırma ekibi, Seer olarak bilinen kendi kendini denetleyen bilgisayar görüşü modeliyle bir "atılım" yaptığını söylüyor. Facebook baş yapay zeka bilimcisi Yann LeCun, makinelerin tıpkı bebekler gibi gözlem yoluyla nasıl öğrenmesi gerektiğini açıkladı. LeCun, yaşamın ilk birkaç ayında bebekler önlerinde ne olduğuna bakarak dünyanın nasıl çalıştığına dair ipuçları toplar. Nesnelerin üç boyutlu olduğunu ve gizlenebileceğini öğrenirler. Bir video röportajı sırasında bir noktaya değinmek için kalemini düşüren LeCun, bebeklerin, eğer bir nesne desteklenmiyorsa düşeceğini de öğrendiklerini belirtiyor. "Yapay zeka sistemlerinin dünyanın nasıl çalıştığını gözlemleyerek öğrenmesini istiyoruz. Çünkü bunun çok büyük bir anlamı olacak" dedi. "Makinelerin bir düzeyde sağduyuya sahip olmasına olanak sağlamalıyız." ifadelerini kullandı.
Facebook'un Üzerinde Uğraştığı Teknoloji Hayrete Düşürüyor!
Sosyal medya devinin yapay zeka araştırma ekibi, bilgisayarları bu hedefe yaklaştırıyor ve onlara verileri etiketlemek veya iyileştirmek için insanlara bel bağlamadan veri boşluklarını doldurmayı öğretiyor. Kendi kendini denetleyen öğrenme olarak bilinen yaklaşım, içerik denetimi de dahil olmak üzere Facebook'u geliştirme potansiyeline sahip bir teknoloji olacak. Sosyal ağın yapay zeka ekibi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Seer (SElf-supERvised'in kısaltması) olarak bilinen kendi kendini denetleyen bilgisayar modelinin bir milyar rastgele, etiketlenmemiş ve işlenmemiş herkese açık Instagram görüntüsünden bir şeyler öğrenebildiği çabada bir "atılım" gerçekleştirdiğini söyledi.
Bu görüntüleri işleyip öğrenimini gerçekleştirdikten sonra Seer, fotoğraflardaki baskın nesneyi% 84,2 doğruluk oranıyla doğru bir şekilde tanımladı ve kategorize etti. Seer, araştırmaya göre, mevcut en iyi kendi kendini denetleyen sistemlerden yüzde bir puan daha iyi performans gösterdi.
Resimleri doğru bir şekilde tanımak ve kategorilere ayırmak, çeşitli ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olabilir. Facebook ve diğer sosyal ağlar, akışlardaki içeriği sıralamak ve nefret söylemine veya çıplaklığa karşı kurallarını ihlal eden görüntüleri - videoları işaretlemek için AI kullanır. AI, sürücülerin çarpışmalardan kaçınmasına yardımcı olmak için arabalarda ve teşhisleri kolaylaştırmak için tıbbi görüntülemede kullanılır. Bu yıl ilk akıllı gözlüklerini piyasaya sürmeyi planlayan Facebook, bir kişinin bir bölgedeki konumunu takip etmek için sanal ve artırılmış gerçeklik sistemlerinde de yapay zekayı kullanacak. LeCun, "Kendi kendini denetleyen öğrenmenin avantajı, çok büyük ağları eğitebilmenizdir" dedi. Çevrimiçi görüntüleri, bir makinenin tanıması için zor olabilir çünkü bunlar bulanık olabilir veya garip açılardan çekilmiş olabilir. Makineler kendi başlarına bunları öğrenebilirlerse, bu koşullara da uyum sağlayabilirler.
İlginizi Çekebilir...
Hogwarts Legacy Geliştiricisi, YouTube Kanalına Tepkisinin Ardından İstifa Etti