WhatsApp Yanlış Bilgi Denetleyici Özelliğini Aktif Etti

Teknoloji devlerinden Whatsapp, yanlış bilgi denetleyici özelliğini aktif ederek birçok ülkede denemeye başlatacağını açıkladı.

Teknoloji devi WhatsApp, hızlı bir şekilde yayılan viral mesajlara arama özelliği getirdi. Artık hızlı bir şekilde yayılan ve doğruluğunun sorgulanmadığı mesajların yanındaki simge ile kullanıcılar doğrudan internet sonuçlarına yönlendirilecek. Bu özellik henüz Brezilya, ABD, İngiltere, İtalya, İspanya, Meksika ve İrlanda’da aktif olarak kullanıma sunulduysa da en kısa sürede tüm kullanıcılarda aktif edilmesi planlanıyor.

Amaç Bilgi Kirliliğinin Önlenmesi

İnternet ortamında manipülasyon ve doğru olmayan bilginin yayılımının artması karşılığında WhatsApp geliştiricileri harekete geçti. Yaklaşık birkaç ay önce bazı kullanıcılar ile birlikte test edilen özellik bazı ülkelerde kullanıma sunuldu. Daha önce de bir mesajın en fazla 5 kez iletilebilmesi özelliğini getiren WhatsApp bu özellik ile birlikte bilgi kirliliğinin önlenmesini amaçlıyor.

Özellikle Covid-19 salgınıyla birlikte internet üzerinde ve en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ta dolanan viral olarak yayılan mesajlarda artışlar gözlemlenmişti. Zira bu dönemde karantina ve ev ortamında çalışmasının sağlanması, WhatsApp kullanımını son derece arttırmıştı. Bu durumun farkında olan WhatsApp geliştiricileri kötü gidişatı engellemek için harekete geçti. Artık WhatsApp, viral olarak yayılan mesajların sağında büyüteç şeklinde bir simge ile bu mesajların orijinal olmadığını kullanıcılara bildiriyor. Bu simgeye tıklanması halinde kullanıcılar gelen bilginin doğru olup olmadığını teyit edebiliyor. Yanlış bilginin yayılmasının önlenmesinde oldukça önemli olduğu düşünülen bu özelliğin yakında tüm kullanıcılarda aktif bir şekilde kullanıma sunulması planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

ASELSAN, Türkiye'nin En Çekici İşvereni Seçildi: Hem Öğrencilerin Hem Profesyonellerin Favorisi
HONOR X9a Diğer Orta Segment Telefonlarla Nasıl Karşılaştırılır?
2024'te HONOR Magic6 Pro'yu Öne Çıkaran Nedir?
Google, İsrail Hükümet Sözleşmesine Karşı Protesto Eden 28 Çalışanı İşten Çıkardı