ÖSYM'den DGS açıklaması... DGS tercih sonuçları açıklandı mı? DGS sınav sonuçları sorgulama!
4 yıllık lisans eğitimini tamamlamak isteyen önlisans öğrencileri için girilen DGS tercih sonuçları sonunda açıklandı. ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden DGS sonuç sorgulama nasıl yapılır?
Binlerce adayın heyecanla beklediği DGS tercih sonuçları bugün açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaların ardından sistem üzerinden adayların DGS sınav sonuçlarını görmeleri için sayfa erişimi açıldı. Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin, örgün lisans programlarına geçiş yapmaları için gerekli olan sınava gösterilen ilgi pandemi olmasına rağmen oldukça yoğundu.
Lisans eğitimin tamamlamak isteyen adaylar DGS sınav süreci için adım attılar. DGS sürecinin ise 2 Ekim tarihinde tamamlandığı açıklandı. Sınav sonuçlarının ardından binlerce aday için tercih dönemi başladı. 2 Ekim tarihinde ise tercih dönemi sona erdi. Bugün merakla beklenen tercihler sonunda açıklandı.
DGS sınavı 2 yıllık eğitim gören adayların 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamaları için farklı bölüm ve üniversitelere geçiş yapmalarını sağlayan bir sistem olarak ifade ediliyor. Sınav ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. DGS tercih sürecinin tamamlanmasının ardından yerleştirme sonuçlarını merak eden adaylar için ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılabileceği ve sorgulanabileceği açıklandı.
ÖSYM DGS Sonuç Sorgulama Nasıl Yapılır?
ÖSYM'nin internet sitesine giriş yaparak hızlı ve pratik bir şekilde sonuç sorgulama işlemi yapılabilir. Aday işlemleri kategorisinden giriş yaptıktan sonra şifresini hatırlamayanlar için e devlet bilgileri de kullanılarak hızlı bir şekilde başka işleme gerek kalmadan işlem yapılabilir.
Şifre isteyenler için ise ÖSYM merkezine bağlanarak yeni şifre talep etmek mümkündür. Sonuç sayfasına giriş yaptıktan sonra ÖSYM tarafından düzenlenen ve aday tarafından giriş yapılan tüm sınav başvuruları ve sonuçları listelenmektedir. Yeni açıklanan sınavların yanı sıra öncesinde açıklanmış olan sınavları da görmek mümkündür.
DGS Sınavı 2000 Yılından Bu Yana Düzenleniyor!
ÖSYM tarafından düzenlenen DGS sınavı eğitimini 4 yıllık lisans programından mezun olarak tamamlamak isteyen adaylar için yapılıyor. Açıköğretim ön lisans ve meslek yüksekokulları öğrencileri tarafından giriş yapılabiliyor.
DGS sınavının açılımı Dikey Geçiş Sınavı olarak ifade edilmektedir. 60 sözel ve 60 sayısal olmak üzere toplam 120 soru bulunur. 120 soru için uygun görülen süre 140 dakikadır. Hem sayısal hem de sözel için 10'ar tane olmak üzere toplam 20 tane mantık sorusu bulunmaktadır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.