Haydi Ekran Başına Bu Haber Kaçmaz! 10 gün İçinde Tek Seferde 8 Maaş Birden Ödenecek!
İşçiye, işverene herkese müjde! Çok sayıda kişiyi belki de milyonlara varan kişileri ilgilendiren habere göre tam sekiz maaş ödeme müjdesi! Üstelik bu ödemeler sadece 10 gün içerisinde yapılacak.
İşçiye, işverene herkese müjde! Çok sayıda kişiyi belki de milyonlara varan kişileri ilgilendiren habere göre tam sekiz maaş ödeme müjdesi! Üstelik bu ödemeler sadece 10 gün içerisinde yapılacak.
8 Maaş Haberinin Detayları
Nerede ise tüm çalışan ve işverenleri ziyadesiyle ilgilendiren sekiz maaşlık ödeme birden yapılacak. Üstelik ödeme işverenlerin patronların isteyip istememesine bağlı olmadan yapılacak. Çalışanlar olarak bu ödeneğe başvurmak idarecilerin, patronların, işverenlerin insiyatifine kalmış bir şey değil. Bu konuda başvurulmasına müdahale edilemez. Ancak yazılı olarak evrak üstünde başvuru yapılmış olması önemli bir detay. Tüm çalışanların mağduriyetleri tazmin ediliyor. Nasıl mı? İşte detaylar;
İşveren İşçinin İşine Son Verirken Sunduğu Gerekçelerin Geçerliliği
İşvereniniz işinize son vermiş ise neyi gerekçe gösterdiği işçi için büyük önem arz ediyor. Gösterilen sebebe göre iş bulması zorlaşabiliyor. Bir de gösterilen gerekçe, gerçeğe uygun değilse bu işçi için çok daha zor bir durum oluyor. O yüzden işçi haklarını bilmeli, gerekçeyi öğrenmeli ve eğer ki geçerliliği yoksa hakkını aramalıdır. Hatta gerekirse suç duyurusunda bulunmalı ve işinin iadesini istemelidir. Haklı bulunan işçi işini iade alabilir. Bu işverenin müdahale edebileceği bir şey değildir yasal bir yaptırımdır.
İşveren Koşulsuz Şartsız İşçiyi Kabul Edecek
İşveren karara uymak zorundadır. Aksi takdirde çıkan davayı kazandığı halde işi iade edilmemiş işe tekrar yargı yolunu seçebilir. Bu kez tazminat davası açabilir. Açtığı davada işçi işverenden tam sekiz maaşının toplamı kadar tazminat talebinde bulunabilir. Hatta mahkeme de bu talebi olumlu karşılar. Bu ödeme işveren işçi arasında bir borç hukuku doğurur ki artık işveren işçiye resmen borçludur. Borcunun ödemesini de on gün içerisinde yapması zorunluluğu vardır.
İşe Son Verilmesi Durumunda İşçi İşveren Arasındaki Hukuki İlişki
Bir iş yerinde çalışan işçi sayısının en az otuz olması durumunda, işçinin işine son veren patron ya da işveren; işçiye karşı dürüst olma ve hakkaniyetli davranmak ile sorumludur. İşçi işten çıkarıldığı sebepten dolayı şüpheli ise ya da geçerli bir sebep olmadığını düşünüyor ise işinin iadesini isteyip işverenden bir adım bekleyebilir. Bu işçinin yasal hakkıdır. Tabi hemen dava açmadan önce işleyen bir süreç vardır. Bu süreç içerisinde işçi arabulucuya başvurarak, işinin iadesinin işveren tarafından onaylanmasını talep eder. 30 gün içerisinde ara bulucu ile bir sonuç alınamazsa işçi hakkını aramak üzere mahkemeye başvurabilir. Hem işini hem de 8 maaşlık ödemesini talep edebilir.
Borcu Olan Vatandaşları Yakından İlgilendiriyor! Son Başvuru Tarihi Belli Oldu
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.