Fatih Portakal Youtube kanalında Salihli'den San Francisco'ya yaşanan hayat hikayesini canlı anlatıyor

Fatih Portakal Youtube kanalında Salihli'den San Francisco'ya yaşanan hayat hikayesini canlı anlatıyor

Hikayesi pek çok gence ilham verecen Melisa Tokmak, kimdir? Nerelidir? Nasıl bir ailede doğmuş ve büyümüştür? Ailesi’nin başarısındaki payı nedir? Dahilik mi çalışkanlık mı başarı getiriyor?

Hikayesi pek çok gence ilham verecen Melisa Tokmak, kimdir? Nerelidir? Nasıl bir ailede doğmuş ve büyümüştür? Ailesi’nin başarısındaki payı nedir? Dahilik mi çalışkanlık mı başarı getiriyor?

Eğitim hayatında dersleri hep iyi miydi? Kendini yeterli görüyor muydu? Projelerini ne zaman yapmaya başladı? Üzüm kurutma yöntemi projemle TÜBİTAK Türkiye birincisi olduktan sonra Gebze’de yüksek potansiyelli çocuklara özel eğitim veren Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL) sınavlarına girdikten sonra hayatı nasıl değişti? İngilizce ve Fransızca öğrenmesi ona yetti mi?

Gençlere tavsiyelere neler? Neden teknoloji tabanlı eğitim almayı tercih etti? Türkiye de olmayıp Amerika da olan eğitim sistemi nedir? İnsan fikrini ne kadar önemsiyorlar? Z kuşağına ne öneriyor?

Start-up nedir? Neden Stanford Üniversitesi’ni tercih etti? Daha önce böyle bir üniversitenin varlığından haberdar mıydı?

Yapay zeka hakkında ne düşünüyor?

Hindistan’da özellikle hangi iki branşta eğitim almayı çok önemsedi? Gelecekte dünyayı nasıl bir teknoloji bekliyor?

Facebook ve Google da çalıştığı sırada patentine imza ettiği proje var mı? Türkiye’de en çok neleri özlüyor?

Gelecekte Türkiye’ye dönmeyi planlıyor mu? Amerika’dan Türkiye nasıl görünüyor?

Melisa’nın hayatlarına dokunacak hikayesini anlatmaya çalıştık.

Melisa Tokmak kimdir?

"Melisa bir yaşına bile basmamıştı. Lego oyuncaklar vardı yanında. Baktım onlardan küp yapmış. Bozdum, bir kez daha aynısını yaptı. O zaman anladım bu kızda bir şeyler olduğunu. 3 yaşındaydı, bizim gazete okuduğumuzu görüp ben niye okuyamıyorum diye kızardı. Sonra bir şekilde kendiliğinden okumayı söktü. Erken konuşup erken yürümüştü..." (Anne Ayşegül Tokmak)

Melisa'nın Manisa Salihli BİLSEM'den Silikon Vadisi'ne uzanan bir başarı hikâyesi. Şimdi ise Silikon Vadisi'nde Scale isimli şirketin yöneticileri arasında...

"Bütün Türk gençlerinin kendilerine güvenmelerini istiyorum." diyen genç ve başarılı bilgisayar mühendisi Melisa Tokmak, Manisa Salihli'de BİLSEM'i kazanınca projeler yapmaya başladı. Daha ortaokuldayken projesiyle TÜBİTAK Türkiye birincisi oldu. Lisede de fizik projesiyle TÜBİTAK Türkiye birincisi oldu. Sonra da Helsinki'ye yarışmaya gönderildi ve orada da ödül aldı. Öğretmenleri ve ailesi onun en büyük desteği oldu.

Ailesinden uzakta yatılı okulda kendi başına yaşam mücadelesi vermenin önemini anladı. Zordu ama Melisa bunu başardı.

Dilini geliştirmek için Amerika'da yaz okuluna başvurdu. Stanford yaz okulu Melisa'yı burslu olarak kabul etti. Stanford'u gördü, robotik kampında uçaklar yaptı. Melisa, o an Stanford'u görünce karar verdi ki hayatta ne olursa olsun buraya üniversite için gelecekti.

İngilizcesini geliştirdi. Uluslararası UWC okullarına başvurdu ve kabul alınca lisenin son 2 yılını Hindistan'da okudu. Melisa, Hindistan'da hayatta kendi başına dimdik durmayı öğrendi. Matematik, fizik ve tiyatroya kendini verdi.

Okulların kabul günü geldi çattı. Melisa çok heyecanlıydı. Vee Stanford kazandığını gece saat 3'te öğrendi. Belki hayatının en heyecanlı anıydı Melisa için.

Stanford'da hayatının en guzel 4 yılını geçirdi. Ortaokula Melisa, çok çalışarak Bilgisayar Mühendisliğini kazandı.

Anne ve babası da kızlarının mezuniyet sevincini görmek için gittiler. Melisa bu anın en gururlu bir an olduğunu söylüyor.

Okuldan sonra Facebook'ta Product Manager olarak işe başladı. Orda da cok çalıştı, hızla yükseldi.
Şuan da olduğu şirketin CEO'suyla tanıştı. O da Melisa'nın hikayesini çok sevdi ve Melisa'ya sağ eli (Chief of Staff) olarak iş teklif etti.

Melisa ve arkadaşları şirketi 3.5 katı büyüttüler. Silikon Vadisinin en önemli Machine Learning startuplarindan biri. Melisa hala burada ve şirketin bir kısmını yönetiyor.

"Daha fazla hayallerim var." diyen Melisa'nın bir sonraki adımı kendi şirketini kurmak..

Melisa'nın çalışmaya olan inancı olmasaydı; anne, baba, öğretmenleri destek vermeseydi belki buralarda olamayacaktı.

Melisa'yı inancı, azmi ve başarısı için tebrik ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.