Hobi olarak başladı, talebe yetişemiyor
Züleyha Çetinkaya'nın(47) su kabaklarından yaptığı abajur ile süsleme eşyaları 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor.
Züleyha Çetinkaya'nın(47) su kabaklarından yaptığı abajur ile süsleme eşyaları 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor. Sanat atölyesine çevirdiği evinde su kabaklarını sanat eserine dönüştüren Çetinkaya, taleplerin artması üzere Bafra Irk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuru ederek “Su Kabağı İşlemeciliği Kursu" için onay aldı. Evinin bahçesinde yetiştirdiği su kapaklarına yaptığı işlemeleri ve yaptığı sanatsal çalışmaları gelecek kuşaklara da uymak istiyor.
Çetinkaya, "Kabak serüvenim 2 yıl önce başladı. Samsun'da özel bir kurs olduğunu öğrendim. Yapabilir miyim diye merak üzerine gittim. Çok sevdim. Çok neşeli. Fazla eğlenceli. Zihninizi en ince ayrıntısına kadar boşaltan bir durum. Kendimi daha çok geliştirmek için kabak yetiştirmeye başladım. Kabakta düş edip yapamayacağınız hiçbir şey yok. Her şeyi kabakta canlandırabiliyorsunuz. Kurs için bu hafta insanlar eğitime başvuruda bulundum. Bafra'da bu bir birincil olacak. Önümüzdeki hafta kayıtları tamamladığımızda kursumuz başlayacak" dedi.
Yaptığı su kabaklarına fazla istek olduğunu belirten Çetinkaya, "Diğer şehirlere de gönderiyorum. Artık kendi başıma yetişemiyorum. O yüzden öğrenci geliştirmek istiyorum. İnsanlar için fazla hoş bir ilave gelir. Maddesel geliri aslında fazla güzel. Fiyatları 150 lira ile 350 lira aralarında. Kabağına tarafından, işçiliğine kadar, motifime kadar fiyatları değişiyor. İnsanlar mutlaka bir şeylerle uğraşsınlar. Bundan Başka hemen çok fena bir dönemdeyiz. Pandemi nedeniyle insanların psikolojileri fazla bozuk. Kendilerine mutlaka bir hobi bulsunlar. Benim tavsiyem bana kadar kabak. Ama onlar ne istiyorlarsa mutlaka yapsınlar" diye konuştu.
Ahmet Şükrü Uluçay
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.