Kahraman Filistinli genç, depremde enkaz altında kalanları kurtardı

Kahraman Filistinli genç, depremde enkaz altında kalanları kurtardı

İzmir'de meydana gelen depremde, ekiplerden önce vatandaşlar seferber olarak yıkıntıilginç aşağı kalan kişileri kurtarmaya çalıştı.

İzmir'de meydana gelen depremde, ekiplerden önce vatandaşlar seferber olarak yıkıntıilginç aşağı kalan kişileri kurtarmaya çalıştı. Kendi canını riske atıp hayat kurtarmaya çalışan kişiler arasında 20 yaşındaki Filistinli genç Muhammed Ahmed Muhammed Abu Cuhayşa da vardı. Zelzele sırasında arkadaşının evinde yer alan ve depremin olmasıyla birlikte çöken binalara koşan Cuhayşa, depremin ilk saatinde aralarında çocukların da bulunduğu 6 kişiyi enkazdan kurtardı; sonra 15 kişinin kurtulmasına yardımcı oldu. 9 aydır Türkiye'de bulunan Cuhayşa, Türk halkını Filistin halkıymış gibi kurtardığını, kurtardığı kişileri ailesi gibi hissettiğini söyledi.

O anlar kameraya yansıdı
Bazı katlarında bunalım olan binalarda kalan vatandaşları hiç düşünmeden kurtaran Cuhayşa, bir merdiven yardımı ile insanları balkonlardan kucaklayarak aşağıya indirdi. Cuhayşa, enkaz aşağıda kalan bir kişinin üzerindeki betonu da kırarak vatandaşı enkazdan kurtardı. Bir binanın üst katında korkudan dertli yaşlı bir kadını da yeniden merdiven yardımı ile kurtaran Cuhayşa'nın kurtarma görüntüleri, cep telefonu kameralarına da yansıdı.

"Kurtardığım insanları ziyarete gitmek istiyorum"
O günü anlatan Cuhayşa, “Zelzele hemen arkadaşımın evindeydim. Yıkılmaya başlayan binalara koştum. Çocuk ve kadın seslerini duydum. Anında sese doğru koştum. Yıkılan evlere 1-2 kilometre uzaklıktaydım. Çöken Uzlaştırma Sitesi'nde 2. ve 3. kattaki halk müziği takviye bekliyordu. Bir merdiven istek ederek o evdeki insanları sağ salim çıkardım. İlk apartmanda anne, baba, bir genç ve iki çocuk kurtardık. sonradan diğer bir apartmandan ses duyduk ve binanın tuğlalarını çekiçle kırarak aşağı kalan kişiyi çıkarttık. Başka bir binada üst katlarda ihtiyar bir kadın daha vardı. Ağlıyordu. Merdiveni kullanarak fazla şükür onu da kurtardım. Depremin birincil saatinde 6 kişiyi çıkardık, daha sonra 15 kişinin çıkarılmasına da yardımcı olduk. Yaptığım şey içimden geldi. Türk halkını Filistin halkıymış gibi kurtardım. Kurtardığım kişileri ailem gibi hissettim. Onlara yardım etmek bana farzdır. Ben kurtardığım insanları merak ediyorum. Nasıllar, iyiler mi, hastanede mi, evdeler mi bilmiyorum. Onları gezmek istiyorum. Biz Türkiye halkını seviyoruz. Biz daima birlikteyiz. Türkiye ve İzmir'e geçmiş olsun” diye konuştu.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.