Son dakika: İzmir, Kuşadası’nda arka arkaya 2 deprem… Son depremler
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde sabah saatlerinden itibaren başlayan küçük depremlerin ardından saat 13.27’de 4.1 ve ardından saat 13.29’da 4 olmak üzere iki depremle sarsıldı. Vatandaşlar panikle kendini sokağa attı. Son depremler hakkındaki tüm bilgiler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından paylaşılmaya devam ediyor.
Sabah saat 07.03'de 3.4 büyüklüğündeki depremle güne başlayan Kuşadası'nda sarsıntılar öğlen saatlerine kadar durmadı. Ege Denizi Kuşadası Körfezi'nde öğlen saatlerine kadar meydana gelen 22 depremin 5 tanesi 3.1 ile 3.9 arasında gerçekleşti. Saat 13.27'de 6.33 km derinlikte meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem ise vatandaşları sokağa döktü. Sokağa çıkanlar henüz şoku atlatamadan, iki dakika sonra, saat 13.29'da 4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oldu. Okullarda öğrenciler, resmi daireler ve evlerdeki vatandaşlar yeni bir depremin olabileceği endişesiyle uzun süre ev işyeri ve okullara giremedi.
“DAHA BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYORUM, OLURSA ORTAKLAR GERMENCİK ARASI BEKLENEBİLİR”
Deprem Uzmanı ve Jeofizik Profesörü Övgün A. Ercan, Kuşadası körfezinde yaşananları deprem fırtınası olarak değerlendirdi. Ercan, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, depremlerin 2020 yılında Sisam Adası açıklarındaki depremin devamı olan kırıkların üzerinde olduğunu belirterek şu bilgileri verdi. “Depremler Türkiye anakarasında, yaklaşık 15 kilometrelik yerde deprem fırtınası şeklinde gerçekleşiyor. Büyüklükleri 1 ile 3.9 olan depremlere deprem fırtınası diyoruz. 4.3 ise en küçük deprem boyutudur. Kuşadası Körfezindeki depremler sığ olduğu için İzmir'de de duyulmuş. Arkasından büyük bir deprem gelir gelmez diyemeyiz. En kötü senaryo bunun arkasından büyük deprem gelirse şaşırırım. Çünkü 2020'de olabilecek en büyük deprem oldu. Gerginlik büyük oranda boşaldı. Bunun ardından toparlanıp yeniden aynı büyüklükte olma olasılığı çok azdır. Olursa, en olası yer Ortaklar Germencik olarak beklenebilir.”
SON DEPREMLER LİSTESİ
Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.