Trafik Cezası Olanlara Mutlu Haber! Yapılandırmaya Gidiliyor! MTV ile Trafik Cezalarında Kolaylık! İşte Tüm Detaylar...

Trafik Cezası Olanlara Mutlu Haber! Yapılandırmaya Gidiliyor! MTV ile Trafik Cezalarında Kolaylık! İşte Tüm Detaylar...

Açıklanan yasa kapsamında trafik cezası ve motorlu taşıtlar vergisi ücretlerinde yapılandırılmaya gidileceği bilgisi verildi. Peki, başvurular nasıl yapılır?

Başvurular Nereden Yapılacak?

Motorlu taşıtlar vergisi ve trafik parası cezalarında yapılandırmaya gitmek isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden başvuru yaparak ve ilgili adımları uygulayarak yapılandırma işlemine başlayabilir. Ağustos ayı ve öncesinden kalma MTV, trafik para cezası, otoyol ve köprü geçiş ihlal ücreti, karayolu taşıma, ödeme süreci geçmemiş ya da ödenmemiş cezalara yapılandırma işlemi uygulanacak.

Şartlar Nelerdir?

MTV ücretlerindeki borçla beraber oluşan gecikme faizlerine ek zamların yerine Yİ ÜFE oranı kapsamında hesaplamaları yapılan tutar ödemesi yapılırsa vazgeçilecek. Faizsiz olarak yapılan düzenlemeye göre ceza ödemelerinde ön şart ödemelerin Şubat 2021 tarihinden önce yapılması. İndirime göre 488 TL borcu olan birisinin yapacağı borç ödeme durumu şu şekildedir;

Trafik cezası ya da MTV borcu:
488 TL

Ödenmesi gereken faizli tutar:
610 TL

Yapılan indirim tutarı:
Anaparadan yüzde 25, faizden yüzde 90

Borcun indirimli kapatma tutarı:
368 TL ödeme yapılacak.

Yapılandırma işlemi yapılırken kat sayılar üzerinde düzenlemeler yapılır. Seçilen taksit tutarının daha altında taksit belirlenir. Başvuru ve ödemeler için www.gib.gov.tr adresi kullanılacaktır. Ayrıca ilk 2 taksit ödenirken indirim yapılacağı belirtildi. 

TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren yasa kapsamında taksitle ödeme yapmak isteyenlere ilk taksit ödemelerinde tamamı yapılacak. 31 Mart 2021 tarihine kadar başvurular kabul edilecek. Ödemelerde asıl tutar üzerinden yüzde 12.5 oranında indirim yapılacak.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.