KPSS ortaöğretim 55, 60, 65, 70, 75 puan ile memur personel alımı yapılan kurumlar! KPSS 80 puan altı ile nereye girilir?
55,60,65 KPSS Ortaöğretim puanı ile atama yapılabilir mi? KPSS 70 puan altı memur alımı yapan kadrolar. Yapılan KPSS sınavının ardından sonuçları açıklandı. Birçok aday yerleşmek için heyecanla bekliyor. Başlığımızın altında 70 puan altında almış, 55, 60, 65 puanla atanma şansı ne kadardır, nasıldır?
55,60,65 KPSS Ortaöğretim puanı ile atama yapılabilir mi? KPSS 70 puan altı memur alımı yapan kadrolar. Yapılan KPSS sınavının ardından sonuçları açıklandı. Birçok aday yerleşmek için heyecanla bekliyor. Başlığımızın altında 70 puan altında almış, 55, 60, 65 puanla atanma şansı ne kadardır, nasıldır? Düşük puanla atama yapılabilir mi? Ve bu bölümler kadrolar hangileridir? Bunlara yer vereceğiz.
Sonuçların açıklanmasının ardından yüksek puan almış olanlar daha kolay tercihler yapabiliyorken on binlerce kişi 70 puanın altında alarak 55, 60, 65 puanla yerleşebilecekleri kadroları yoğun şekilde araştırmaya başladı. 55, 60, 65, 70 KPSS ön lisans puanıyla atanabilir miyim? 55, 60, 65, 70 puanla alan kadro ve bölümler hangileridir? Düşük puanla hangi kurumlarda memur olabilirim? Diye soran adaylar için detayları topladık.
KPSS ORTAÖĞRETİM 55, 60, 65, 70 PUANLA NERELERE GİRİLİR?
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavından 50-70 puan aralığında alan kadroların listeleri ve detayları açıklandı. KPSS ortaöğretim mezunları açıklanan listelerden tercihlerini yaparak yerleşebilirler. Detaylı liste ve kadrolar yayımlandı.
İşte, bazı ilanlar;
Kurumların işçi alım ilanları:
- Askeri kurumlara sivil memur
- Adalet Bakanlığı bünyesine Zabıt Kâtibi ve İnfaz Koruma memur
- 4/B’ li personel
- Mahalli kurumlara Zabıta memur ve İtfaiye memur
Alımları yapılacağı duyuruldu.
Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü (CTE) yetkilileri yakın zamanda 10 bin kamu personeli alımı yapacaklarını duyurdu. Şartlarını ise şöyle KPSS sınavından 70 puan almış adayın en az lise mezunu olması gerekmektedir. Aday buna göre tercihler yapabilecektir. Tercih sonrasındaki süreçte ise alım yapılmış kadroların toplam sayısının 5-20 katı sayısınca adaylar mülakata çağırılacak. KPSS puanı 85 ve üzeri olan adayların alım oranı daha yüksek olacak. Aynı puanı almış adaylar içinse tercih sürecinde doğum tarihleri ve mezuniyet tarihlerine öncelik hakkı verilecek.
KPSS puan sınırı olmayan kadrolarda da alımlar olacak; üniversitelerde, sağlık personeli, büro personeli, tekniker ve teknisyen alınacak. Ancak KPSS’den 85 puan ve üzerinde alan adayların tercih sürecinde genel olarak şanslarının daha yüksek olduğu ayrıntılarda yer aldı.
KPSS ortaöğretim puanına göre belediyelerde ikamet şartı olmaksızın en az liseyi bitirmiş personel alımı yapılacak. Zabıta memurluğu, İtfaiye memurluğu, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli kadrolarında ise 85 puan ve üzeri şartı aranıyor.
KPSS P94 PUAN TÜRÜ NEDİR?
KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ve alım yapan kadrolar arasında P94 puan türü olarak adlandırılan puan türüyle alım yapacağını duyuran kurumlar oldu. Peki P94 puan türü nedir? Yönetmeliğe göre KPSS sonuçlarını temel alan kamu kurum ve kuruluşları; B grubu ortaöğretim kadrolarında ve sözleşmeli personel alan kurumlar KPSSP94 puanı esas alacaktır.
Son dönemde en düşük puanla alım yapan kurumlar:
- İlk ve Acil Yardım Atama Puanı: 77.35
- Anestezi Atama Puanı: 81.82
- Çevre Sağlığı Atama Puanı: 75.64
- Harita Tapu Kadastro Atama Puanı: 83.06
- Diş Protez Atama Puanı: 81.64
En düşük atama puanları temel alınarak listelenmiştir.
KPSS P94 İLE HANGİ KURUMLAR PERSONEM ALIMI YAPIYOR?
Birçok kurum ve kuruluşlar KPSS P94 puanıyla alım yapıyor.
- Üniversiteler
- Enstitüler
- Bakanlıklar
- Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü
- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
- Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü
- Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
- Karayolları Genel Müdürlüğü
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği
- Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü
- Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü
- Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü
- Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
- Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
- Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü
- Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü
- Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı
- Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü
- Türk Dil Kurumu Başkanlığı
- T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü
- Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü
- Gelir İdaresi Başkanlığı
- Sayıştay Başkanlığı
- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
- Meteoroloji Genel Müdürlüğü
- Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı
- Kişisel Verileri Koruma Kurumu
- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
- Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü
B GRUBU TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NE ZAMAN?
B grubu kadrolarına yerleşim ÖSYM tarafından düzenlenecektir. ÖSYM puanlara, tercihlere ve kadro sayılarına göre yerleştirme yapacaktır. Yerleştirme detayları yine ÖSYM’nin tercih kılavuzunda bulunmaktadır. Kılavuza göre, aynı puanı almış adaylar arasından daha önce mezun olmuş, diploma tarihine göre, eğer mezuniyet tarihleri de aynı ise yaşça daha büyük olan adaylar önceliğe sahip olacaktır.
KPSS sınavına girmiş lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarını kapsayan B grubu Kadroları için ÖSYM tercih kılavuzu hazırlayacaktır. Kılavuzun detaylarında ise kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu kadrolar, kadroların sayısı ve koşulları belirtilecektir. Tercih kılavuzuna göre internet üzerinden adaylar tercihlerini yapabilecekler. ÖSYM bu tercihlerin ne zaman ve nasıl olacağını kendi internet sitesinde yayımlayacaktır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.