Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası 3000, 5000, 10000 TL 6 Ay Geri Ödemesiz Kredi Başvurusu Yapanlar Dikkat!
Pandemi sebebiyle Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası sunulan 10 bin TL’ye varan ihtiyaç kredisi için 0,49 faiz oranıyla 6 ay geri ödemesiz seçeneği sunmuştu. Kısa süre içerisinde hükümet tarafından bir açıklama geldi. Kredi ödemelerinin Aralık ayı itibariyle başlayacağı duyuruldu.
Geçtiğimiz Mayıs ayında pandemi sürecinde dara düşen vatandaşlara bir nebze rahatlık sağlayan 6 ay geri ödemesiz ve 0,49 faiz oranıyla sunulan 3000-5000-10000 TL paketler halinde verilen temel ihtiyaç kredisi için 6 aylık erteleme tarihi doldu. Bu sürecin Aralık ayında başlayacağı duyuruldu. Siz de kullanmış olduğunuz kredi için oluşturulan geri ödeme planı üzerinden taksit ödeme tarihinizi görüntüleyebilir, kredi çekmiş olduğunuz bankanın müşteri temsilcisini arayarak ödeme planınız hakkında bilgi alabilirsiniz.
Kredi Hangi Şartlar Altında Verildi?
Pandemi sürecinin ilk zamanlarında Hazine ve Maliye Bakanından gelen duyuruyla ihtiyaç desteği kredi olanaklarının olacağına dair bilgilendirme yapılmıştı. 10 bin TL için 0,49 faiz oranı ile ihtiyaç sahiplerine kredi verileceği duyurulmuştu.
Aranan tek koşul gelir kaynağıydı. 5 bin TL altında gelir kaynağına sahip olan herkese ihtiyaç kredisi sağlandı. Kredinin en büyük avantajı ise uzun vadede ödenmesiydi. 36 ay vade imkanı ile 6 ay geri ödemesiz ihtiyaç kredileri vatandaşın rahat bir nefes almasını sağlamış durumda.
İkinci Kez Düşük Faizli Kredi İmkanı Sunulacak Mı?
Pandemi koşullarının yeniden ağırlaşması ile birlikte ikinci kez düşük faizli ve uzun vadede ödeme seçeneklerinin sunulacağı bir kredi imkanından faydalanabilecek miyiz konusu henüz açıklanmazken, geri ödemeler şimdiden vatandaşların en büyük sorunu haline gelmiş durumda. Pandemi süreci devam ederken ekonominin de büyük bir şekilde etkileneceğini düşünen vatandaşlar bankaların tekrar düşük faizli kredi imkanı sunmasını bekliyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.