Uzay turizmi için gün sayılmaya başlandı! Heyecan verici gelişme
Uzay geçtiğimiz yüz yıllar boyunca gizemini her zaman sürdürdü. Teknolojik imkanların yetersizliği nedeni ile uzay turizmi yapılamamaktaydı. Elon Musk test uçuşlarını yaptığı SpaceX SN9 roketleri ile uzay turizmin önünü açmaya çalışıyor. Uzay turizmi ne zaman yapılacak. Uzay turizmi nasıl olacak nereye gidilecek gibi daha detaylı sorular ve merak ettiğiniz tüm bilgiler haberimizde
Uzay geçtiğimiz yüz yıllar boyunca gizemini her zaman sürdürdü. Teknolojik imkanların yetersizliği nedeni ile uzay turizmi yapılamamaktaydı. Elon Musk test uçuşlarını yaptığı SpaceX SN9 roketleri ile uzay turizmin önünü açmaya çalışıyor. Uzay turizmi ne zaman yapılacak. Uzay turizmi nasıl olacak nereye gidilecek gibi daha detaylı sorular ve merak ettiğiniz tüm bilgilere bu haberimiz ile ulaşabileceksiniz.
Ay, Mars gibi gezegenlere gitmek hayaldi. Şimdi bu hayal gerçekleştirilmeye çalışıyor. İnsanlık gelecek yüz yıllarda belki de Mars’a insan kolonosi göndererek bambaşka bir boyut kazanabilir.
SpaceX roket denemesi hayalin artık gerçek olması konusunda büyük adımlar attı. Test denemelerinde istedikleri verileri toplayarak belki de yakın zamanda MARS’a veya AY’a bir yolculuk başlayabilir.
UZAY Turizmi nedir?
Uzay turizmin genel anlamı itibari ile belirli bir amaç doğrultusunda eğlence, iş veya farklı amaçlar için dünya atmosferinin dışına yapılan yolculuk için kullanılmakta.
Uzaya ilk turist gitti mi?
Uzay turizmi konusunda ilk olarak 2001 yılında sivil insan uzaya gönderildi. Daha sonra ise birkaç kez daha uzay yolculuğu yapan siviller oldu.
Uzaya giden siviller Astronotların eşliğinde bu yolculuklarını tamamladılar.
Elon Musk’un sahibi olduğu SpaceX yaptığı açıklamaya göre, bu yılın sonuna kadar tümüyle sivil mürettebatın olduğu roketler ile uzaya gönderileceği bilgisi verildi.
SpaceX’in test aşamaları hızla sürerken sistemleri stabil hale gelince ilk yolcular uzaya gitmek için gün saymaya başlayacak.
2023 yılında yapılan hedefte Japon bir iş insanı ve 7 sanatçı ile birlikte uzay turizmi etkinliğinde AY’a gönderip AY’ın etrafında bir tur atıp tekrar dünyaya gelmesi ve bu yolculuğu ortalama 6-7 gün sürmesi planlanıyor.
Elon Musk’un en büyük hayali olan MARS’da bir insan kolonisi kurması planladığı ve bu plan doğrultusunda ilerlendiği açıklandı.
Her 26 ayda bir MARS ile dünyanın yakınlaşmasında ortaya çıkan fırsatlar değerlendirilerek o zaman denk gelen sürede birden fazla roketler ile MARS yolculuğu başlanması planlanıyor.
Uzay Turizmin kişi başı ücreti ne kadar olacak?
Uzay turizmi konusunda roketler şuanda test aşamasında olsa da net bir bilgi olmasa da ilk etap da bu yolculuklar yaklaşık milyon dolar üzerinde olması planlanıyor. Test aşamaları tamamlandıktan sonra maliyeti ne kadar düşürülmesi uzay yolculuğunda belki tüm insanlık uzaya gidip gelecektir.
Uzaya gitmek isteyip gidemeyenler için ise smilasyon olarak bu hizmet verilmesi de planlanan aşamalar arasında yerini alıyor.
Uzay turizmi hayaldi gerçek oluyor..
Uzay turizmi konusunda birçok bilim insanları ikiye ayrılmış olsa da artık uzaya gitmek için gün sayılmaya başlandı. Bu konuda ikiye ayrılmasının nedenleri arasında uzaya gidip gelmek konusunda öncelik olarak maliyet, insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, yasal ve güvenlik gibi etkenler yer alıyor.
Uzay turizmi hakkında çelişkiler
COHEN, 2017 yılında uzay turizmi hakkında farklı bir perspektiften bakarak 4 çelişkiyi ele almış.
- İnsan ömrü, uzayın derinliklerini keşfedebilmek için sınırlıdır. Ayrıca, düzenlenecek gezilerin enerji ve ekonomik kaynakları zorlayacağı ve sürdürülebilirlik açısından sıkıntıya neden olacağı düşünülmektedir.
- Çoğunlukla uzay turizmi ‘macera turizminin’ bir uzantısı olarak değerlendirilse de, uzay turistlerinin pasif katılımcılar olması sebebiyle dünyadaki macera anlayışından farklılaştığı belirtilmektedir.
- Uzay gezilerinin ticari bir boyut kazanmasıyla, başlıca motivasyon unsurunu oluşturan (uzayın ağırlıksızlığını deneyimlemek, yücelik arayışı vb.) kültürel yapının bir süre sonra olağanlaşabileceği dile getirilmektedir.
- Henüz saflığını koruyan ve “bozulmamışlık deneyimi” vaat eden gök cisimlerinin, uzayla ilgili faaliyetler sonrasında tahrip olma riski bulunmaktadır.
Sizler de uzay turizmi hakkında bildiklerinizi merak ettiklerinizi yorum yazarak paylaşabilirsiniz.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.