Doğal Kombu (Kombucha) Çayı İçecek Tarifi
Doğal kombu (kombucha) çayı içecek tarifi; özel ve bir o kadar lezzetli olan bu çayı sizlerde yapmak isteyeceksiniz. Sizler için hazırlamış olduğumuz tarif.
Doğal kombu (kombucha) çayı içecek tarifi hayatınızda görüp göremeyeceğiniz ilginç bir tarif olan bu doğal kombu (kombucha) çayı içecek tarifi hem lezzet açısından hem de sağlı açısından sizeler oldukça faydalı olacak olan bu çayı sizler için tarifini vereceğim. Evde sizlerde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu çay insana huzur ve rahatlık veriyor. Bu etkiyi sizlerde yaşamak istiyorsanız eğer doğal kombu (kombucha) çayı içecek tarifinin yapımını anlatmaya geçebiliriz.
KAÇ KİŞİLİK | HAZIRLAMA SÜRESİ | PİŞİRME SÜRESİ |
1 BÜYÜK KAVANOZ | 5 DAKİKA | 10 DAKİKA |
Doğal Kombu (Kombucha) Çayı İçecek Tarifi İçin Malzemeler:
-
3 yemek kaşığı kadar siyah çay
-
1/2 yarım adet kadar limon
-
1 ince dilim kadar zencefil
-
1 su bardağı kadar toz şeker
-
1,5 litre kadar su
-
1 adet kadar kombucha mantarı (mayası)
Doğal Kombu (Kombucha) Çayı İçecek Tarifinin Püf Noktası
Mayamız saçaklı ise korkmanıza gerek yok bu saçaklı olan kısmı muhakkak aşağıda olacak şekilde yerleştirmemiz gerekiyor. Mayalandırma süresinin sonunda mayamız uygun koşullarda saklayabilir ve 4 adet kadar çay yapabilirsiniz. Bu özel mayayı güvenmiş olduğunuz organik ürün satan yerlerden veyahut aktarlardan temin edebilirisiniz.
Doğal Kombu (Kombucha) Çayı İçecek Tarifinin Pişirme Önerisi
İstediğinz meyveleri koyayarak çayınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.
Doğal Kombu (Kombucha) Çayı İçecek Tarifi Nasıl Yapılır?
-
3 yemek kaşığı kadar siyah çayımızı güzelce yıkıyoruz. Ve fazla suyunu süzüp norma bir çay demliyormuş gibi çaydanlıkta demliyoruz.
-
İyice demini alan çayımızı derin bir cam kabımıızın içerisine alıyoruz. 1 su bardağı kadar toz şekerimizi ilave ediyoruz ve eriyinceye kadar tahata kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
-
Hazırlamış olduğumuz çayımızı oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz.
-
Soğutuğumuz ve demini alan şekerli çayımızı güzelce dezenfekte edilmiş cam veyahut seramik bir kavanozumuzun yani kabımızın içerisine aktarıyoruz.
-
Mayamızın saçaklı kısımları alta gelecek bir şekilde yerleştiriyoruz.
-
Kavanozumuzun üzerine tülbent ile güzelce sarıyoruz ve lastik yardımı ile sıkılaştırıyoruz.
-
Havadar bir ortama alıyoruz, oda sıcaklığımızda bu şekilde 3-4 gün süre boyunca kadar dinlendiriyoruz.Sonrasında ikinci mayamızın oluşmasını gözlemliyoruz.
-
Bu mayamızında oluşmas ile birlikte yaklaşık olarak 10 gün süre boyunca kadar tekrardan dinlenmesi için bırakıyoruz. Çayımızın tadına bakıyoruz ve süreyi biraz daha uzatmak gerekiyorsa veya da o şekilde tüketmek istiyorsanız size kalmış.
-
Çayımız hazır olduğunda ise karar verirseniz saklamak için mayasını alıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. 1 hafta süre içerisinde tüketiyoruz.
-
Fermantasyon sürecine devam etmesi yönünde karara vardiysanız 21. günümüzün sonunda içerisine bal ve zencefillerimizi ekliyoruz. Bir kaç gün süre boyunca daha bu şekilde mayalandırmasını ve aromalanmasını sağlıyoruz.
-
İkinci fermantasyon süresinin sonunda mayamızı çıkararak tüketiyoruz. Afiyet olsun.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.