Herkes mutlaka başvurusunu yapsın! Herkesin banka hesaplarına 1.250 TL nakit para yatırılacak!

Herkes mutlaka başvurusunu yapsın! Herkesin banka hesaplarına 1.250 TL nakit para yatırılacak!

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK ödemeleri tamamlandı. Kredi Yurtlar Kurumu 2022-2023 eğitim öğretim yılına ait zamlı kredi ve burs ödemelerine geçtiğimiz hafta başlamıştı. Ödemeler öğrencilerin TC kimlik numarasının son hanesine göre hesaplara yatırılıyor. Herkes banka hesaplarına bakabilir! Ödemeler tamamlandı.

Nutuk.com.tr haber sitesinde yer alan habere göre, Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK ödemeleri tamamlandı. Kredi Yurtlar Kurumu 2022-2023 eğitim öğretim yılına ait zamlı kredi ve burs ödemelerine geçtiğimiz hafta başlamıştı. Ödemeler öğrencilerin TC kimlik numarasının son hanesine göre hesaplara yatırılıyor. Herkes banka hesaplarına bakabilir! Ödemeler tamamlandı.

Üniversite öğrencileri eğitimlerine devam ederken, devlet tarafından karşılıklı ya da karşılıksız para desteği alıyor. 2023 Ocak ayı KYK burs ve kredi ödemeleri hesaplara aktarıldı. Ödemeler her ayın ilk haftasında başlayıp, kısa süre içerisinde tamamlanıyor.

ÖDEMELER TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE

KYK burs ve kredi ödemeleri her ayın 6’sında hesaplara yatırılıyor. TC kimlik numarasının son hanesine göre ödemeler şu zamanlarda yapılıyor:

T.C. kimlik numarasının sonu 0 olan kişilere; her ayın 6’sında ödeme yapılıyor.

T.C. kimlik numarasının sonu 2 olan kişilere; her ayın 7’sinde ödeme yapılıyor.
T.C. kimlik numarasının sonu 4 olan kişilere; her ayın 8’inde ödeme yapılıyor.

T.C. kimlik numarasının sonu 6 olan kişilere; her ayın 9’unda ödeme yapılıyor.

T.C. kimlik numarasının sonu 8 olan kişilere; her ayın 10’unda ödeme yapılıyor.

1.250 TL PARA YATIRILDI

KYK burs ödemelerinin tarihinin belli olmasından sonra ne kadar para yatırılacağı da merak konusu olmuştu. Öğrencilere bir önceki yıl için 850 TL aylık para yatırılırken, bu ödemelerin de zamlandığı hatırlatıldı. 2023 Ocak ayından itibaren öğrencilere 1.250 TL tutarında ödeme yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.