2024 KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim Sınav Takvimi Açıklandı! KPSS Kayıt Ücreti Ne Kadar?

2024 KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim Sınav Takvimi Açıklandı! KPSS Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Ön Lisans ve Ortaöğretim oturumları için başvuru tarihleri ve sınav günleri belli oldu. KPSS Ön Lisans sınavına başvurular 13 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında yapılacakken, KPSS Ortaöğretim sınavı için başvurular 18 Temmuz - 30 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak. Ön Lisans sınavı 1 Eylül'de, Ortaöğretim sınavı ise 15 Eylül'de gerçekleştirilecek.

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans seviyesi için başvurular başladı. 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavına hazırlanan adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Peki, 2024 KPSS lisans başvurusu nasıl yapılır ve başvuru ücreti ne kadar?

2024 KPSS lisans sınavı için başvuru süreci başladı ve adaylar büyük bir heyecanla başvurularını yapmaya başladılar. ÖSYM'nin duyurusuyla başlayan bu süreçte, kamu sektöründe kariyer yapmak isteyen bireyler başvurularını tamamlamak için harekete geçtiler. Ancak, KPSS lisans başvurusu nasıl yapılır ve başvuru ücreti ne kadar, merak edenler için işte ÖSYM AİS üzerindeki KPSS başvuru ekranı.

2024 KPSS Lisans Sınavı Başvuruları Açıldı

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (2024-KPSS Lisans) Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Alan Bilgisi oturumları ise 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen atamalarına katılacak olan adaylar, alanlarına bağlı olarak 4 Ağustos 2024 tarihinde Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumuna (ÖABT) girecekler. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar içinse Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 22 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak.

Tüm adaylar, 2024-KPSS Lisans Sınavı'na başvurarak 14 Temmuz 2024 tarihindeki sabah oturumuna katılmak zorundalar. Adaylar, diğer oturumlara katılıp katılmayacaklarına kendileri karar verecekler.

2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT oturumlarına başvurular 3-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak. DHBT'ye başvurular ise 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak.

KPSS Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Adaylar, başvurularını 3 Mayıs 2024 tarihinden itibaren saat 15.30'dan sonra ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirebilecekleri gibi, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de yapabilecekler.

2024 KPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2024 KPSS başvurularının başlamasıyla birlikte, adaylar başvuru ücretinin miktarını merak etmeye başladılar. Bu yılın KPSS başvuru ücreti her bir oturum için 350,00 TL olarak belirlendi.

Geçtiğimiz yılın başvuru ücretleri ise şu şekildeydi:

  • KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin): 150,00 TL
  • KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin): 100,00 TL
  • ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin): 150,00 TL

2024 KPSS Sınavları Ne Zaman?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Alan Bilgisi sınavının birinci gün oturumları 20 Temmuz'da, ikinci gün oturumları ise 21 Temmuz'da yapılacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta düzenlenecek.

KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim Sınav Takvimi

KPSS Ön Lisans sınavına başvurular 13 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

KPSS Ortaöğretim oturumu için ise başvurular 18 Temmuz ile 30 Temmuz 2024 tarihleri arasında kabul edilecek.

KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül'de, KPSS Ortaöğretim sınavı ise 15 Eylül'de gerçekleştirilecek. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.