İsrail ile ticareti kesme kararı: Türk ihracatçılar 'sürpriz' olduğunu söylüyor

İsrail ile ticareti kesme kararı: Türk ihracatçılar 'sürpriz' olduğunu söylüyor

Türkiye'nin Ticaret Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik insani yardım akışına izin vermemesi üzerine, İsrail ile ihracat ve ithalatın durdurulduğunu duyurdu. 9 Nisan'dan beri devam eden ihracat sınırlamaları artık tüm ticari ürünleri kapsayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararla ilgili olarak, "Tüm batı İsrail'e hizmet ediyor.

Ticaret Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik insani yardım akışına izin vermemesi üzerine, İsrail ile ticaretin durdurulduğunu duyurdu. 9 Nisan'dan bu yana süren ihracat sınırlamaları artık tüm ihracat ve ithalat ürünlerini kapsayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Batı İsrail'e hizmet ediyor. Biz ise daha fazla beklemeyi tercih etmedik ve gerekli adımları attık." şeklinde konuştu.

Türkiye, 9 Nisan'da 54 ürün grubunun İsrail'e ihracatını kısıtladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kısıtlamaların Gazze'ye kesintisiz ve yeterli insani yardım ulaştırılana kadar devam edeceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.