Kasko Sigortasının Avantajları

Kasko Sigortasının Avantajları

Araç ile yolculuk esnasında oluşabilecek hasarlar hem güvenlik açısından hem de maddi açıdan riskli durumları beraberinde getirebilir. Bu risklerden korunmak için aracı, trafik kurallarına uyarak ve güvenlik önlemleri alarak dikkatli bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir.

Araç ile yolculuk esnasında oluşabilecek hasarlar hem güvenlik açısından hem de maddi açıdan riskli durumları beraberinde getirebilir. Bu risklerden korunmak için aracı, trafik kurallarına uyarak ve güvenlik önlemleri alarak dikkatli bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Bununla birlikte olası hasar ve kaza durumlarındaki oluşabilecek zararlara karşı alınabilecek bir önlem daha vardır; Kasko sigortası! Bu sigorta araç sahiplerini ve araçlarını poliçede belirtilen limitler dahilinde güvence altına alır. Kasko sigortalarıyla birçok avantaja sahip olmak mümkün. Bu avantajları merak edenler için tüm detaylar burada.

Kasko Sigortası Nedir?

Kasko sigortası bir aracın kaza geçirmesi, yanması, çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi sonucu oluşabilecek zararları güvence altına alan bir sigorta türüdür. Kasko, trafik sigortasından farklı olarak yaptırılması zorunlu bir poliçe değildir. Ancak araç sahiplerinin büyük bir çoğunluğu oluşabilecek zararların yaratacağı maddi kayıplara karşı korunmak amacıyla kasko sigortası yaptırmayı tercih etmektedir. Kasko poliçeleri, sigorta şirketleri tarafından sunulan çeşitli teminat paketlerine göre farklılık gösterebilir.

Kasko Sigortası Neleri Kapsar?

Kasko sigortaları, araçların sürüş esnasında ya da park halinde iken hasar görmesine karşı teminat sunar. Bu hizmetlerin kapsamı sigorta poliçesinin içeriğine, sigorta şirketinin sunduğu hizmetlere ve araç sahibinin tercih ettiği ek teminatlara göre değişiklik gösterebilir. Kasko poliçeleri neyi karşılar sorusuna en temel yanıt olarak şunlar sıralanabilir:

  • Aracın bir nesneye çarpması veya başka bir araçla çarpışması
  • Yangın
  • Hırsızlık veya hırsızlık girişimi
  • Deprem, sel, toprak kayması, fırtına ve dolu gibi doğal afetler

Tüm bunlara ek olarak kasko poliçelerinde farklı ek teminatlar da görmek mümkündür. Orijinal cam değişimi, eşyaların çalınması, ferdi kaza, yanlış akaryakıt dolumu ve üçüncü şahıslara verilen zararlara karşı ek teminatlarla kasko poliçeleri zenginleştirilebilir. Bu tür ek teminatlar hakkında bilgi almak ve poliçeye dahil etmek için sigorta şirketiyle kasko teklif alma süreçlerinde iletişime geçilebilir.

Kasko Avantajları

Oldukça kapsamlı bir güvence sunan kasko poliçeleri araç sahibi için birçok farklı avantaj sunmaktadır. Neredeyse yolculuk sürecinde birçok riski kapsamına alan bu poliçelerin avantajlarını şu şekilde özetlemek mümkün:

  • Kasko sigortaları kaza sonucunda sadece karşı tarafın değil sigortalının da maddi zararlarını karşılar. Hangi hasarların karşılanacağı ise poliçelerde detaylı olarak belirtilir.
  • Yolculuk sırasındaki oluşabilecek zarar sonucu yolda kalma sorunlarında kasko hizmetlerinden destek alınabilir. Zira kasko sigortası poliçede belirtilen limit ve şartlar dahilinde çekici hizmeti sunmaktadır.
  • Kasko sigortası hizmeti hasar veya kaza sonucunda aracın kullanılamaz hale geldiği durumlarda ikame araç desteği de sunabilir. Bu hizmet aracın pert olması durumu hariç poliçede yazılı şart ve limitler dahilinde sağlanmaktadır.
  • Kasko poliçeleri birçok doğal afete karşı maddi güvence sağlar. Bu güvence sigortalıların birçok riske karşı rahat hissetmelerine olanak tanır.
  • Kasko poliçelerinde bulunan orijinal cam değişimi gibi teminatlar araç değerini koruma açısından oldukça önemlidir. Çünkü orijinal parça kullanılan araçlar ikinci el satış sürecinde daha avantajlıdır.

Tüm bunlara ek olarak kasko poliçeleri kişilerin istekleri doğrultusunda şekillendirilebilir. Ayrıca sonraki yıl yenileme işlemi yapıldığında hasarsızlık indirimi gibi fırsatlardan da yararlanılabilir. Sigorta teklif süreçlerinde bu tür detaylar hakkında bilgi almak mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.