Kur Korumalı Mevduat (KKM) mı? Vadeli Faiz getirisi mi?  Faiz Getirisi Tarihi Zirveye Ulaşıyor: 500 Bin Lira ile Rekor Kazanç

Kur Korumalı Mevduat (KKM) mı? Vadeli Faiz getirisi mi? Faiz Getirisi Tarihi Zirveye Ulaşıyor: 500 Bin Lira ile Rekor Kazanç

Faiz oranlarındaki bu tarihi yükseliş, yatırımcıları bankalara çekiyor. TL mevduat hesaplarındaki faiz oranları, adeta gökyüzüyle yarışır hale geldi ve bankaların cazip faiz teklifleri, kısa vadeli yatırımcılara rekor kâr fırsatları sunuyor.

Faiz oranlarındaki bu tarihi yükseliş, yatırımcıları bankalara çekiyor. TL mevduat hesaplarındaki faiz oranları, adeta gökyüzüyle yarışır hale geldi ve bankaların cazip faiz teklifleri, kısa vadeli yatırımcılara rekor kâr fırsatları sunuyor.

Merkez Bankası'nın Kararı

Geçtiğimiz Perşembe günü, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artırımı, finansal piyasalarda büyük bir dalgalanmaya yol açtı. Bu kararın ardından banka kredi faizleri de hızla yükselmeye başladı. Merkez Bankası, TL mevduat hesaplarına olan ilgiyi artırmak ve KKM hesaplarından TL mevduat hesaplarına geçişi teşvik etmek için çeşitli adımlar atmaktadır.

Faizlerdeki Yükseliş

KM hesaplarında asgari faiz sınırlarının kaldırılmasıyla birlikte, faiz oranları adeta hızla yükselmiş durumda. Ortalama 3 ay vadeli TL mevduata bankalar şu an %41.87 faiz sunuyor. Bu durum, 21 Eylül'de gerçekleştirilen faiz artırımının ardından daha da belirgin hale geldi.

Bankacılardan Açıklama

Bankacılık sektöründen gelen açıklamalara göre, mevduat hesaplarının faiz oranları yeniden yükseliş trendindedir. Geçtiğimiz hafta %35 seviyelerinde olan mevduat faizleri, bu hafta %40'lara kadar yükselmiştir. Ekonomistler ise politika faizindeki artışın ve atılan son adımların, TL mevduat faizlerinin %50'yi aşabileceğini tahmin etmektedir.

Faiz Getirisi Örnekleri

Eğer mevduat faizleri %50 seviyesine çıkarsa; 500 bin lira ile 32 günlük bir vadede 20 bin 821 TL, 1 milyon lira ile 41 bin 643 TL, 2 milyon lira ile ise 83 bin 286 TL faiz getirisi elde edebilirsiniz.

92 günlük bir vade için; 500 bin lira ile 59 bin 861 TL, 1 milyon lira ile 119 bin 725 TL, 2 milyon lira ile 239 bin 451 TL faiz getirisi mümkün olacaktır.

Kasım'da Güncelleme Bekleniyor

Kasım tarihinden itibaren bankaların mevduat hesapları faiz oranlarının güncelleneceği öngörülmektedir. Bu güncelleme ile yatırımcılar için yeni fırsatlar doğabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.