Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonla Mücadelede Geçiş Dönemi Sonlanıyor

Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonla Mücadelede Geçiş Dönemi Sonlanıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nisan ayı enflasyon verilerini değerlendirerek, ekonomideki dengelenme çabalarının meyvelerini topladıklarını belirtti. Şimşek, enflasyonla mücadelede geçiş döneminin sonlanacağını ve dezenflasyon sürecine girileceğini öngördüklerini ifade etti.

Yatırımcıların Türk Lirası'na yönelmesinin enflasyonla mücadeleyi desteklediğini vurgulayan Şimşek, önümüzdeki dönemde enflasyonda keskin bir düşüş yaşanacağını ve bu sürecin beklentilerde iyileşmeyi destekleyeceğini söyledi.

"Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nisan ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Enflasyonun beklenenin üzerinde yüzde 3,18 olarak gerçekleştiğini belirten Şimşek, hükümetin ekonomideki dengelenme çabalarının meyvelerini topladığını ifade etti. Programlarıyla cari açığın azaldığını, bütçe disiplininin sağlandığını ve uluslararası kaynak girişinde artış yaşandığını vurguladı. Ayrıca, yurtiçi yatırımcıların Türk Lirası'na yönelmesinin enflasyonla mücadeleyi desteklediğini dile getirdi. Şimşek, önümüzdeki dönemde enflasyonun mayıs ayında tepe noktasına ulaşmasının ardından keskin bir düşüş yaşayacağını öngördüklerini belirtti. Bu süreçle birlikte enflasyonla mücadelede geçiş döneminin sona ereceğini ve dezenflasyon sürecine girileceğini söyledi. Dezenflasyonla birlikte beklentilerde iyileşmenin artacağını ve enflasyondaki düşüşü destekleyeceğini ifade etti."

mehmet-simsek.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.