Memurlara Kötü Haber! Servis Kaldırılıyor Yerine Toplu Taşıma Kartı Geliyor

Memurlara Kötü Haber! Servis Kaldırılıyor Yerine Toplu Taşıma Kartı Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın son raporuna göre, kamu kurumlarının personel servisi kiralama giderlerinde geçen yıla kıyasla neredeyse üç katlık bir artış yaşandığı belirlendi. Bu artışın üzerine, tasarruf tedbirleri hayata geçirilmesi gündeme geldi.

Son dakika Haberi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın son raporuna göre, kamu kurumlarının personel servisi kiralama giderlerinde geçen yıla kıyasla neredeyse üç katlık bir artış yaşandığı belirlendi. Bu artışın üzerine, tasarruf tedbirleri hayata geçirilmesi gündeme geldi. Yapılan planlamalara göre, ekonomik olmayan rotalarda servis hizmetlerinin durdurulması ve çalışanlara toplu taşıma kartlarının verilmesi öngörülüyor.

Rapora göre, servislerin durdurulması ve toplu taşıma kartlarının dağıtılmasıyla maliyetlerin düşürülmesi amaçlanıyor. Çalışanlara aylık toplu taşıma kartlarının verilmesi, günlük gidiş-gelişler dikkate alındığında maliyet açısından daha avantajlı bir çözüm olarak belirtiliyor. Özellikle büyük şehirlerde bu uygulamanın ilk etapta hayata geçirilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, kamu kurumlarında çalışan personelin servis hizmetlerinden yararlanması yerine, ekonomik olmayan güzergahlardaki servislerin kaldırılması ve bu güzergahlarda çalışanlara toplu taşıma kartlarının sağlanması yönünde adımlar atılacak.

Gerekçe: Servis Kiralama Giderlerindeki Artış

Son yıllarda kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinde ciddi bir artış gözlenmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sunduğu verilere göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri geçen yıla kıyasla neredeyse üç kat artarak 998,6 milyon liraya ulaşmıştır. Bu durum, kamu bütçesinde önemli bir yük oluşturmaktadır.

Uygulamanın Başlangıcı: Büyükşehirler

Toplu taşıma kartı uygulamasının ilk olarak büyükşehirlerde hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Günlük gidiş-gelişler esas alınarak çalışanlara aylık toplu taşıma kartı verilmesi, servis taşımacılığına göre daha ekonomik bir çözüm olarak değerlendirilmektedir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum