Bağ-kur ve SSK emekli maaşlarına tekrar Ek Zam yapıldı! Kök maaşlarını E-devlet üzerinden kontrol edin!

Bağ-kur ve SSK emekli maaşlarına tekrar Ek Zam yapıldı! Kök maaşlarını E-devlet üzerinden kontrol edin!

Emekli maaşınızı kontrol etmek şimdi daha kolay! Bu rehberde, e-devlet sistemi üzerinden adım adım kök maaş sorgulaması nasıl yapılır öğrenebilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi adresine giderek "Kimliğimi Şimdi Doğrula" seçeneğini kullanın. TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girerek doğru bilgileri doldurun.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zam oranının ocak ayında yüzde 49,25'e çıkarıldığını duyurdu. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirilen toplantı sonucunda, memur emeklilerinin aylıklarına yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına ise 5 puanlık ilaveyle birlikte yüzde 42,6 oranında zam yapılmasına ilişkin düzenlemenin TBMM'ye sunulduğunu belirtti.

Işıkhan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çalışmalarımızın sonucunda belirli bir noktaya ulaştık. Şimdi, 13,5 milyonu aşan SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize müjdeli bir haber vermek istiyorum. Ocak ayı itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin emekli aylıklarındaki artışı yüzde 49,25'e çıkarıyoruz. Bu sayede tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlamış olduk."

"Ayrım yapmaksızın, Ocak 2024 itibarıyla ilk 6 ay için emekli maaşlarında aynı oranda artış sağlıyoruz. Bu önemli bir karar. Tüm emeklilere hayırlı olsun. Teklifimiz şu an Genel Kurul'da, kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlandığında oluşan aylık farklar, yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesaplarına yatmış olacak."

Erdoğan'dan Müjde: SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 5 Ek Zam ve Yeni Kök Maaşlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak'ta gerçekleşen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 ek zam kararı aldıklarını duyurmuştu.

Erdoğan, yaptığı açıklamada artış oranının yüzde 42,6'ya yükseldiğini belirterek, en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltildiğini ifade etmişti.

Bu kararla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yönelik yapılan düzenleme ile ek zam oranının arttığı ve yeni kök maaşların belirlendiği bir sürecin başladığı vurgulanmıştı

Emeklilerin Yeni Kök Maaşlar Ne Kadar Oldu?

İşte yüzde 49,25'lik artış sonrası yeni kök maaşlar:

  • - Kök maaşı 4500 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 6716 TL oldu.
  • - Kök maaşı 4750 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 7089 TL oldu.
  • - Kök maaşı 5000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 7462 TL oldu.
  • - Kök maaşı 6000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 8955 TL oldu.
  • - Kök maaşı 7000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 10448 TL oldu.
  • - Kök maaşı 8000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 11940 TL oldu.
  • - Kök maaşı 9000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 13432 TL oldu.
  • - Kök maaşı 10000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 14925 TL oldu.
  • - Kök maaşı 11000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 16418 TL oldu.
  • - Kök maaşı 12000 TL olan emeklinin yeni kök maaşı 17910 TL oldu.

Emekli Maaşınızı Öğrenmenin Kolay Yolu: Kök Maaş Sorgulama Adımları

Emekli maaş detaylarına erişmek artık oldukça basit! E-devlet sistemi üzerinde bulunan "Emekli Maaşı Sorgulama" bölümü sayesinde, emekliler kök maaş veya aylık bilgilerine kolayca ulaşabilirler. Bu bilgilere erişmek için https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sayfada bulunan "Kimliğimi Şimdi Doğrula" seçeneğine tıkladığınızda, kimlik teyidi için TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girmeniz gerekecek. Bu bilgileri doğru bir şekilde doldurduğunuzda, sistem sizi otomatik olarak emekli maaş bilgilerinizi görebileceğiniz sayfaya yönlendirecektir. Artık emekli maaşınızın detaylarına hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.