SGK, Bağ-Kur Emekli aylıkların Ek ödemelerin yatacağı tarih belli oldu!

SGK, Bağ-Kur Emekli aylıkların Ek ödemelerin yatacağı tarih belli oldu!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı kapsamında olanlara yönelik 2024 Ocak ayı zam farkları ve 2023 ek ödemelerinin ödeme tarihini duyurdu. Aylıklarını her ay alanlara ocak ayında 1 aylık tutarda, üçer aylık dönemler halinde alanlara ise gruplara göre farklı ödemeler yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı kapsamında yer alan emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanlara yönelik 2024 Ocak ayı zam farklarının ve 2023 ek ödemelerinin ödeme tarihini duyurdu. SGK'nın açıklamasına göre, söz konusu ödemeler 26 Ocak itibarıyla gerçekleştirilecek.

SGK tarafından yapılan açıklamada, 5510 sayılı Kanun'un ilgili maddesi çerçevesinde emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan kişilerin, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aylıklarındaki aylık farkın, banka ve PTT şubelerine gönderilerek 26 Ocak Cuma günü ödenmeye başlanacağı belirtildi. Bu kapsamda, emekli maaşlarına yapılacak ek ödemelerin emeklilerin maddi durumlarına olumlu bir katkı sağlaması beklenmektedir.

Ödemeler Gruplar Halinde Yapılacak

Bu bağlamda, aylıklarını her ay alanlara yönelik olarak, ocak ayında 1 aylık tutarda ödeme yapılacak. Aylıklarını üçer aylık dönemler halinde alanlara ise şu şekilde ödeme yapılacak: 1'inci gruptaki Kasım-Aralık-Ocak dönemi alanlara 1 aylık, 2'nci grupta Aralık-Ocak-Şubat dönemi alanlara 2 aylık, 3'üncü grupta Ocak-Şubat-Mart dönemi alanlara 3 aylık tutarda aylık farkı tahakkuk ettirildi. Bu kapsamda, 2 milyon 481 bin 769 kişiye ödenecek olan fark tutarının 19,3 milyar TL olduğu bildirildi.

Ayrıca, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca, yılın en geç ilk üç ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlara ve bu kapsamda aylık bağlanan hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme yapılacak. Ayrıca, 5510 sayılı Kanun kapsamında SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'ndan aylık alan 59 bin 33 kişiye toplamda 992,9 milyon TL ödeme yapılacak.

Açıklamada, 2023 yılı ek ödeme tutarlarının hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilerek, 26 Ocak 2024 Cuma günü ödenmeye başlanacağı ifade edildi. Bu kapsamda, 30 bin 434,84 TL ile 16 bin 739,16 TL arasında değişen ek ödeme tutarlarının hak sahiplerine aktarılacağı belirtildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.