Bir çok İl için sarı alarm! Meteorolojiden Yağış Uyarısı Geldi: Şemsiyenizi Hazır Tutun!

Bir çok İl için sarı alarm! Meteorolojiden Yağış Uyarısı Geldi: Şemsiyenizi Hazır Tutun!

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in uyarısına göre, İstanbul'da yağışlı bir gün bekleniyor. Özellikle Trakya, Doğu bölgeler ve Akdeniz çevresinde yerel olarak kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Şehirdeki vatandaşlar, şemsiyelerini yanlarına alarak önlemlerini almalı.

İstanbul için yağış uyarısı yapan Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Şemsiyeniz yoksa ıslanmamak için hazırlıklı olun" tavsiyesinde bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Trakya'nın (Edirne ve Kırklareli çevresi ile Tekirdağ'ın iç kesimleri), Doğu bölgelerin (Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari'nin güneyi, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van'ın kuzeyi), Doğu Akdeniz'in (Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay'ın kuzey ilçeleri) ve Artvin'in çevresinde yerel olarak şiddetli yağışların beklendiği bildirildi.

Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul'a yağışlı hava uyarısı yaptı.

Şen'in paylaşımı şöyle:

İstanbul'a bugün yağmur 2-2.5 saat sonra yani 17.00-17.30 gibi güney batıdan gelir.
Gökgürültüsü de yapabilir. Şemsiyeniz yoksa ıslanırsınız zamanı ayarlayın.

İstanbul bugün yarın yağışlı bu gece ve yarın sabah kuvvetli olabilir. Yağış hafta sonuda devam edecek. Sıcaklık 3-4 gün daha değişmeyecek 17-18 C.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.