Cumhurbaşkanı Erdoğan Memur ve Emeklileri İlgilendiren Emekli Maaşı ve Kamu da Mülakat Sorularını Yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Memur ve Emeklileri İlgilendiren Emekli Maaşı ve Kamu da Mülakat Sorularını Yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamalar, emekli maaşlarına yönelik düzenlemelerle ilgili merakları artırdı. Türkiye'deki emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla gündeme getirilen düzenlemelerin ne zaman hayata geçirileceği konusu, birçok kişi ve emekli kesimi tarafından yakından takip ediliyor.

New York, 22 Eylül 2023 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, kamuda mülakat uygulamaları ve emekli maaşlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar:

Kamuda Mülakatlar

Erdoğan'ın açıklamalarına göre, mülakatların kaldırılması vaadi, görevin gerektirdiği durumlar dışında tutulmayı hedefliyor. Bu durumda, özellikle bazı özel meslek gruplarında mülakat uygulamalarının devam edebileceği göz önüne alınıyor. Ancak, bu açıklamaların ardından mülakatların nasıl belirleneceği, hangi kriterlere göre yapılacağı ve bu sürecin ne zaman tamamlanacağı gibi detaylar netlik kazanmış değil.

Bu belirsizlik, özellikle atama bekleyen öğretmen adayları ve Polis Eğitim Merkezlerine başvuruda bulunan adaylar gibi birçok kişiyi endişelendiriyor. Mülakat uygulamalarının nasıl şekilleneceği ve objektif kriterlerle oluşturulup oluşturulmayacağı önemli bir tartışma konusu olarak ön plana çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen "Kamuda mülakatın kaldırılması sizin seçim vaatleriniz arasındaydı. KPSS’ye ilaveten her türlü güvenlik soruşturmasına, mesleki yeterlilik ve sağlık araştırmasına evet ama mülakatlarda hakkaniyetli davranılacağına dair endişemiz var" sorusuna Erdoğan şu şekilde yanıt verdi:

"Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir. Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz."

Emekli Maaşlarına Düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamalar, emekli maaşlarına yönelik düzenlemelerle ilgili merakları artırdı. Türkiye'deki emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla gündeme getirilen düzenlemelerin ne zaman hayata geçirileceği konusu, birçok kişi ve emekli kesimi tarafından yakından takip ediliyor.

Erdoğan'ın, düzenlemelerin en kısa zamanda gerçekleştirileceğine dair açıklaması, umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Emekli maaşlarının ekonomik sıkıntılara dayanıklı hale getirilmesi ve enflasyonla mücadele edilmesi, uzun süredir gündemde olan bir konuydu.

Bu açıklamalar, emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve ekonomik güvencelerinin artırılması konusundaki taleplerin dikkate alındığını gösteriyor. 2024'e kadar düzenlemelerin hayata geçirilmesi hedefi, emekliler için umut verici bir gelişme olarak görülüyor.

Ancak, düzenlemelerin ne şekilde uygulanacağı, hangi kriterlere göre belirleneceği ve emeklilere nasıl bir artış sağlanacağı gibi ayrıntılar henüz netleşmemiş durumda. Dolayısıyla, bu konudaki gelişmelerin yakından takip edilmesi ve emeklilerin beklentilerine uygun bir çözümün nasıl sağlanacağının netleşmesi önem taşıyor.

Erdoğan, emekli maaşlarına yönelik düzenlemeler hakkında da şunları söyledi:

"Emeklilerin durumuyla ilgili birtakım düzenlemeler yapılacağı Çalışma Bakanlığı tarafından sık sık dile getiriliyor. Ancak zamanlaması konusunda hiçbir açıklama olmuyor. Yoğun bir çalışma var. Bunu görüyoruz, biliyoruz. Bu düzenlemeler, düzeltmeler ne zaman sonuçlanır? O konuda söyleyecekleriniz çok önemsiyoruz."

"Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. Dönüşte zaten bir araya gelip, 'Ne durumdasın, ne yaptın, ne yapıyorsun?' kendisinden bunun bilgilerini de alacağız. Ama 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz."

"Biz ekonominin kronik problemlerini çözerken işçilerimizin, memurlarımızın yanı sıra emeklilerimizi de enflasyona ezdirmemek için çabalıyoruz. Bu konuda attığımız adımlar mevcut. Emeklilerimizin sıkıntılarını da biliyoruz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik adımlar attığımız gibi onların da yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacağız. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için gayret göstereceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.