SGK'dan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı EYT'liler için Maaş Hesaplama Robotu!

SGK'dan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı EYT'liler için Maaş Hesaplama Robotu!

SGK, Meclis'ten geçen EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazanacak vatandaşlar için maaş hesaplama robotunu hayata geçirdi. Bu sistem ile emekli adayları, 4a, 4b, 4c, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı oluşuna bakılmaksızın, önceden alacakları emekli maaşlarını öğrenebilecekler.

SGK, Meclis'ten geçen EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazanacak vatandaşlar için maaş hesaplama robotunu hayata geçirdi. Bu sistem ile emekli adayları, 4a, 4b, 4c, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı oluşuna bakılmaksızın, önceden alacakları emekli maaşlarını öğrenebilecekler. Ancak uzmanlar, düşük rakamları gören EYT'lileri uyararak, 5500 liranın altında görünen bütün rakamların yasal düzenleme gereği geçersiz sayılacağını ve bu kişilerin emekli aylıklarının 5500 liraya tamamlanacağını söylüyor.

Şubat ayının başlarında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen EYT düzenlemesi, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle ertelenmişti. Ancak 21 Şubat'ta yeniden TBMM'ye gelecek düzenleme ile 2 milyon 250 bin vatandaş emeklilik hakkı kazanacak. Peki EYT ile emekli olanların maaşı ne olacak? Bu sorunun yanıtını vermek için SGK, EYT'liler için maaş hesaplama robotunu hayata geçirdi.

MAAŞ HESAPLAMA UYGULAMASI NASIL ÇALIŞACAK?

Emekli adayları, https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine girdiğinde, ilgili kutucuklara TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi bilgilerini girerek, alacakları emekli maaşlarını önceden öğrenebilecekler. Bu sistem sayesinde 4a, 4b, 4c, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı oluşuna bakılmaksızın bütün emekli adayları maaşlarını kolayca hesaplayabilecekler.

DÜŞÜK MAAŞ GÖREN EYT'LİLER DİKKAT!

Maaş hesaplama robotunda düşük rakamları gören EYT'lileri uyaran uzmanlar, 5500 liranın altında görünen bütün rakamların yasal düzenleme gereği geçersiz sayılacağı ve bu kişilerin emekli aylıklarının 5500 liraya tamamlanacağını söylüyorlar. Bu nedenle, düşük maaş gören EYT'lilerin bu hususa dikkat etmeleri ve hesaplama sonuçlarını doğru yorumlamaları önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.