SSK BAĞ-KUR Emeklileri ve EYT'lilere bayram edecek! Müjde 20 Bin TL Emekli Promosyon Ödemesi yapılacak işte detaylar!

SSK BAĞ-KUR Emeklileri ve EYT'lilere bayram edecek! Müjde 20 Bin TL Emekli Promosyon Ödemesi yapılacak işte detaylar!

2023 yılının ilk günlerinde yapılan zamların ardından bankaların emekli promosyon ödemleri için hazırlayacağı kampanyalar vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Özellikle 2022 yılının temmuz ayında yapılan zamların ardından bankalar birbirleri ile yarışa girmişti. Bu bağlamda birçok kampanya hazırlanmıştı.

Nutuk.com.tr haber sitesinde yer alan habere göre, Yeni yılda gelen zamların ardından gözler bankaların emekli promosyon ödemelerine çevrildi. Öte taraftan yapılan EYT düzenlemesi ile de promosyon ödemeleri araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…

2023 yılının ilk günlerinde yapılan zamların ardından bankaların emekli promosyon ödemleri için hazırlayacağı kampanyalar vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Özellikle 2022 yılının temmuz ayında yapılan zamların ardından bankalar birbirleri ile yarışa girmişti. Bu bağlamda birçok kampanya hazırlanmıştı. Yeni yılın gelmesi ve EYT düzenlemesinin yapılmasının ardından gözler yine bankaların emekli promosyon ödemelerine çevrildi.

Emeklilere Müjde!

Yeni yılda hem emekli hem memur hem de asgari ücrete zam yapıldı. Yapılan zamların ardından gözler bankaların emekli promosyon ödemeleri için hazırlamış olduğu kampanyalara çevrildi. Bu bağlamda birçok banka hem başvuru tarihini uzatırken hem de rakam güncellemesi yaptı. Yapılan düzenlemelerin ardından yeni emekli olacaklar ve mevcut emekliler 3 yıl aynı bankadan emekli maaşı alacağına dair taahhüt veren kişiler maaşlarına göre kampanyadan yararlanabilecek.

Normal şartlarda yılda bir defa yapılan zamlar 2022 yılında hem ocak ayında hem de temmuz ayında yüksek enflasyon rakamlarından kaynaklı iki sefer yapıldı. Temmuz ayında yapılan zamların ardından bankalar müşterileri rakip bankalara kaptırmamak için emekli promosyon ödemeleri konusunda birbirleri ile yarışa girdi. Başlangıçta 2.000 TL gibi emekli promosyon ödemesi yapan bankalar yarışın ardından 10.000 TL’ nin üzerinde ödeme yapmaya başladı.
Özel bankaların hazırlamış olduğu kampanyalardan Anadolu’ daki bazı kişiler bankanın orada olmamasından kaynaklı yararlanamadı. Bundan kaynaklı Hazine ve Maliye Bakanlığının talimatı ile kamu bankaları da sürece dahil olmuştur. Özel bankaların yanında kamu bankalarının da sürece dahil olması ile bu yarışın kızıştığını ifade edebiliriz.

20 Bin TL Emekli Promosyon Ödemesi!

Türkiye İstatistik Kurumu 3 Ocak 2023 tarihinde aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamların ardından insanlar en çok emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyordu. Son altı ayın enflasyon rakamları dikkate alınarak ve refah payının da eklenmesi ile emekli ve memur maaşlarına başlangıçta %25 daha sonra da %30 oranında zam yapılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Memur maaşlarında yüzde 87'lik artışa gitmiş, temmuz ayında yüzde 42'ye varan zam yapmıştık.

Memurlarımızın ve emeklilerimizin oranlarına razı olamadık. Bakanlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda memur ve emekli maaşlarında yüzde 25'lik bir artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Bunu da dün katıldığımız memur buluşmasında duyurmuştuk. Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza bu oranı daha da yukarı çıkacak formüller bulmaları talimatını vermiştik.

Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkaracak imkanlar sağladık. Buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdelerini veriyoruz. En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yeni yılda yapılan bu zamların ardından bankaların emekli promosyon ödemelerini ne kadar yapacağı merak konusu oldu. Bankalar bu konuda birbirleri ile yarışa girerek rakip bankalara müşteri kaptırmak istemediğinden kampanyalarda güncelleme yapıyor. Dolayısı ile bankaların emekli promosyon ödemelerinin en az 11.000 TL olacağı ve en yükseğinin de 20.000 TL olacağı belirtildi. Vatandaşların maaşa göre emekli promosyon ödemesi alacağını da belirtelim. Dolayısı ile kişinin maaşı ne kadar yüksek olursa emekli promosyon ödemesi de yüksek olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.